Motorola priprema telefon sa 200 MP kamerom

Motorola je u prethodnom periodu imala veoma uspešne modele telefona, koji se odlikuju odličnim odnosom performansi i cene. Kompanija nastavlja u tom pravcu a dokaz za to je da je upravo predstavljeno nekoliko detalja o telefonu koji će imati kameru rezolucije čak 200 MP.

motorola

To je u jednom postu objavio CEO Lenova, Yang Yuanqing, pokazujući sliku na kojoj se u velikom planu nalazi sočivo kamere, uz poruku da stiže nova era mobilne fotografije. Iako taj post ne govori ništa konkretno, u njemu se pominje kamera rezolucije 200 MP, najverovatnije sa Samsung ISOCELL HP1 senzorom.

Naravno, stavljanje velikog senzora, samo po sebi ne znači mnogo. Mnogi dosadašnji Motorola telefoni nešto lošije su se pokazali prilikom fotografisanja u lošim svetlosnim uslovima. S obzirom da ISOCELL HP1 podržava tehnologiju spajanja 16 piksela u jedan, izlazna fotografija, veličine 12.5 MP sigurno će biti više nego dovoljno osvetljena u svakoj mogućoj situaciji.

Nezvanično se pominje da bi ime tog telefona moglo da bude Frontier. On bi mogao da ima modul sa tri zadnje kamere, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čip, sposobnost brzog punjenja od 125 W, kao i OLED ekran dijagonale 6.67 inča, sa osvežavanjem od 144 Hz.

Pročitajte i:  Novi Motorola edge 50 telefoni pomeraju granice svojim dizajnom, specifikacijama i kamerama

Da li su ove najave tačne saznaćemo vrlo brzo. Naime, Motorola je naznačila da će se predstavljanje ovog telefona održati tokom jula ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,