Motorola Razr: Savitljivi telefon vredan pažnje

Petnaest godina od kada je prvi put lansirala slavni Razr telefon na preklop, Motorola predstavlja rimejk voljenog modela – pametni telefon sa fleksibilnim ekranom koji će moći da se kupi za 1600 evra na evropskom kontinentu.

PCPress.rs Image

Oni koji su testirali novi uređaj tvrde da je vredelo čekati, budući da iako se ne radi o prvom modelu koji je savitljiv, ipak se, kako tvrde, radi o prvom telefonu ovog tipa koji opravdava uzbuđenje onih koji ga očekuju. Interesantno je koliko novi Razr liči na originalni model od pre petnaest godina, te za razliku od drugih savitljivih modela koji imaju dualne ekrane koji prilično idu u širinu, čuva skoro pa originalni dizajn i dimenzije displeja.

Istina je da je ekran nešto duži i širi od originala, a kada je savijen nudi “Quick View” ekran od 2,7 inča, koji omogućava proveravanje notifikacija, korišćenje aplikacija, čak i selfie momente. Kamera od 16MP se, kada je telefon sklopljen, nalazi na prednjoj strani, da bi kada je rasklopljen postala zadnja, a tu je i prednja kamera od 5MP koja je funkcionalna kada je uređaj otvoren.

Pročitajte i:  Motorola MotoTalk AI funkcija stvorena je da poveća produktivnost

PCPress.rs Image

Kada se otvori telefon dobija “FlexView” OLED displej od 6,2 inča, koji je nešto uži nego kod drugih pametnih telefona, što bi moglo da izgleda čudno, ali omogućava da se telefonom lakše upravlja kada se drži u jednoj ruci. Još jedan prepoznatljivi momenat nalazi se na donjem delu telefona, takozvana „masivna brada“ koja je postojala i u okviru originalnog modela, a u kojoj su sada, pored senzora za otisak prsta, smešteni i zvučnici.

Budući da telefon košta skoro 1600 evra, razumljivo je da će korisnici biti vrlo oprezni prilikom kupovine, a najveće pitanje je u vezi sa tim hoće li ekran biti dovoljno izdržljiv u svakodnevnoj upotrebi. Ipak, Razr je korak koji pokazuje da bi fleksibilni ekrani u budućnosti mogli da postanu više od zanimljivosti, što bi omogućilo dalju evoluciju pametnih telefona, a u smeru koji smo do sada gledali samo u naučno-fantastičnim filmovima.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,