Možete li da nađete osobu za sastanak na osnovu razgovora, a ne fotografija? 

U nastojanju da uvede autentičnost u sastanke na mreži, Tinder je predstavio novu funkciju pod nazivom Blind Date.

PCPress.rs Image

Tinder uvodi “Blind Date”

Ova funkcija uparuje korisnike za čet pre nego što mogu da vide međusobne profile. Inspirisan staromodnim načinom da se upoznaju sa nekim novim, Blind Date daje korisnicima mogućnost da bez pritiska stave svoju ličnost na prvo mesto i pronađu par sa kojim se zaista osećaju dobro, rekao je Tinder. Oni koji na Tinder-u isprobaju ovu funkciju, odgovoriće na niz pitanja za razbijanje leda poput „U redu je nositi košulju ____ puta bez pranja“ i „Stavio sam kečap na ____“. Na osnovu njihovih odgovora, korisnici će se upariti i videti odgovore svog potencijalnog partnera za sastanak. Oni će tada biti smešteni u tempirani razgovor, nakon čega mogu da izaberu da li se podudaraju sa drugom osobom ili ne. Ako obe osobe svajpuju udesno, njihovi profili će biti otkriveni, uključujući njihove fotografije.

Tinder kaže da su rani testovi ove funkcije doveli do 40% više podudaranja od onih koji su koristili Tinderovu funkciju Fast Chat koja uključuje slike sa profila ljudi, što sugeriše da bi ljudi mogli biti voljni da se uparuju sa drugima na osnovu ličnosti koju su možda prvobitno prevideli. Još uvek nije poznato da li je viđenje profila te osobe promenilo mišljenje te osobe i da li ova funkcija vodi do više sastanaka. Ovo je najnoviji potez aplikacija za upoznavanje kako bi se više dopalo generaciji Z, koja ceni autentičnost i novost u aplikacijama za upoznavanje.

Pročitajte i:  Tinder otežava dobijanje plave verifikacione oznake 

Osnovan 2012. godine, Tinder je postao vrhunska milenijumska aplikacija za upoznavanje i nastavlja da bude lider na tržištu sa 7,8 miliona korisnika od 2022. godine, prema Business of Apps, sajtu posvećenom analizi poslovanja aplikacija. Ali Tinder je dobio novac od aplikacija kao što je Bumble, koji ima 5 miliona korisnika u Sjedinjenim Državama od 2022. godine, prema Business of Apps. Bumble je aplikacija koja u prvom planu ima žene, i samo njima omogućava da pošalju prvu poruku i uključuje više informacija o ličnostima i interesovanjima ljudi. Funkcija Blind Date takođe može pomoći u rešavanju diskriminacije u aplikacijama za sastanke sa kojima se suočavaju različite rasne i etničke grupe

Izvor: Usatoday

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: