Možete li dobiti Starlink? Ukucajte svoju adresu u SpaceX-ovu novu mapu i saznajte

SpaceX je napravio novu funkciju mapiranja za Starlink koja vam može reći koji lokaliteti još uvek imaju otvoren kapacitet za nove korisnike.

PCPress.rs Image

Starlink nije u punom kapacitetu ili još uvek ne opslužuje mnogo područja

Ova funkcija je dostupna na Starlink.com i daje globalni pregled tržišta na kojima Starlink trenutno pruža usluge. Možete uvećati mape i videti različite lokacije ćelija koje su u obliku heksagona. Oni označeni svetlo zelenom bojom označavaju oblasti u kojima kupci sada mogu naručiti Starlink. Tamnozeleni znače da će nove prijave biti stavljene na listu čekanja za prednarudžbe. Ovo sugeriše da je lokacija mobilne mreže puna ili Starlink još uvek ne opslužuje tu oblast. Mapa za Severnu Ameriku pokazuje da SpaceX ima dovoljno kapaciteta za Starlink na srednjem zapadu SAD.

Međutim, mnoga naseljena područja na istoku ili duž zapadne obale su označena kao zone “liste čekanja”. Starlink koristi satelite u Zemljinoj orbiti za isporuku širokopojasnog pristupa korisnicima na zemlji. Međutim, sateliti mogu da opslužuju samo ograničen broj korisnika na svakoj lokaciji ćelije dok lete iznad planete. Kao rezultat toga, neki korisnici Starlink-a još uvek čekaju da pristupe usluzi, uprkos tome što su pre nekoliko meseci položili depozit za pretprodaju. Starlink se takođe uglavnom uzdržavao od pružanja usluga korisnicima u gusto naseljenim urbanim područjima. Umesto toga, fokus je bio na pružanju širokopojasnog pristupa velike brzine za ruralne i udaljene korisnike.

Pročitajte i:  Preliminarna odobrenja za Starlink u Šri Lanki

„Starlink je odličan za nisku do srednju gustinu naseljenosti. Ali sateliti nisu tako dobri za gradove velike gustine naseljenosti“, rekao je izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk. Ako je vaša adresa označena da je na listi čekanja, možda ćete morati da sačekate do „2023. ili kasnije“ za dalju dostupnost. Međutim, SpaceX radi na povećanju kapaciteta lokacije tako što će u narednim godinama lansirati još hiljade Starlink satelita. U ponedeljak je izvršni direktor Elon Musk rekao da je njegov cilj da udvostruči broj satelita Starlink u narednih 18 meseci.

Izvor: Pcmag

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: