Mozilla se oprašta od Firefox Reality

Mozilla povlači svoj Firefox Reality browser.

PCPress.rs Image

Ali browser fokusiran na VR će živeti… na neki način

Firefox Reality je web browser otvorenog koda dizajniran za augmented reality uređaje (AR) i virtual reality (VR) uređaje, koji je debitovao 2018. za Oculus, Google Daydream i HTC Vive uređaje. Takođe je dostupan za Microsoft HoloLens i Windows Mixed Reality uređaje. Od svog lansiranja, kaže Mozilla u svom saopštenju, Firefox Reality je korisnicima ponudio jedinstven browser u prostoru mešovite realnosti. Bio je to prvi browser na više platformi koji je napravila kompanija od poverenja, Mozilla, i brzo su ga usvojile kompanije za upotrebu u njihovim hardverskim uređajima.

Ipak, kompanija planira da ukloni Firefox Reality sa svih softverskih tržišta — uključujući Microsoft Store, Viveport i Oculus — „u narednim nedeljama“. Međutim, osnovne tehnologije će nastaviti da žive. Mozilla kaže da će se „tehnologija browsera Firefox Reality nastaviti pod Igalijom, gde će se pridržavati istih principa koje smo započeli kada smo kreirali Firefox Reality — browser otvorenog koda koji poštuje vašu privatnost“. Igalia će koristiti Firefox Reality tehnologije u browseru pod nazivom Wolvic za koji se, prema njenoj web stranici, očekuje da će biti pušten u Huawei AppGallery i Oculus prodavnicu aplikacija „vrlo brzo“ uz obećanje da će „uslediti više opcija“ kasnije.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

Firefox Reality je bio zanimljiv i važan razvoj koji je započeo u Mozilla Research-u dok su XR uređaji još bili prilično mladi, kaže Igalija na web stranici Wolvic. Sa svoje strane, Mozilla kaže da će „nastaviti da ulaže u nove tehnologije i tehnologije u nastajanju“ i da bi ljudi trebalo da „ostanu sa nama kako bi dobili više 2022. godine“.

Izvor: Pcmag

<

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,