Mozzila objavila Firefox 70 – veća bezbednost, bolje performanse

Ovaj update, Firefox 70 donosi nove mere bezbednosti, dramatično povećanje performansi na macOS-u i mnogo drugih unapređenja, kažu iz  kompanije Mozzila.

firefox mozzila

Veliki fokus je na unapređenju privatnosti i blokiranju marketinških alata za praćenje. Prošle godine, sa verzijom Firefox 63, kompanija je poboljšala različite vrste zaštita uključujući i Enhanced Tracking Protection. Od tada, Firefox se kraće samo dalje u tom pravcu.

Alati koje ovaj pretraživač poseduje blokiraju kolačiće iz popularnih društvenih mreža poput Facebook-a, Twitter-a i Linkedin-a. Korisnici mogu da podese opcije tako da imaju uravnoteženu zaštitu ali i performanse. Ukoliko pojačate zaštitu, može vam se desiti da taj sajt uopšte ne funkcioniše.

mozzila firefox 70

Još jedna zanimljiva opcija pomaže vam da ostanete neprimetni usput otkrivajući ko pokušava da vas prati i pomažući vam da ga zaustavite. Osim navoda da se performanse pretraživača poboljašavaju u korišćenju na macOS-u, ova verzija navodno troši tri puta manje struje u odnosu na prethodnu.

Korišćenje resursa takođe navodi se da zavisi od veličine prozora u kojem je otvoren ovaj pretraživač. Ukoliko je prozor veći Firefox će trošiti više struje.

 

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,