Data centri 2024

MS Razvojni centar pokrenuo edukativni portal za učenike i nastavnike

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji pokrenuo je portal bee.bubblecup.org kojim želi da pomogne popularizaciji programiranja.

BBB Site ScreenshotOvaj portal je besplatan za korićenje nastavinicima i učenicima, a pre svega namenjen je srednjoškolcima.

“Naša preporuka je da nastavnici učenike motivišu da otvore nalog na portalu, sami ili uz pomoć nastavnika, kako bi prolazili kroz materijale i lekcije na portalu. Pomoću portala mogu učiti samostalno ili u različitim oblicima nastave.” objasnio je Dragan Tomić, direktor Razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

Microsoft Razvojni centar pozvao je profesore informatike, kao i njihove učenike da napišu ili predlože lekcije ili cele kurseve koje bi želeli da vide na portalu.

“”BubbleBee” treba da bude sajt čije će lekcije srednjoškolci želeti da prolaze, te pozivamo profesore da nam pomognu u tome. Bilo bi nam izuzetno zadovoljstvo da profesori informatike budu članovi našeg tima!” poručio je “BubbleBee” tim Microsoftovog Razvojnog centra.

Svi oni koji žele da učestvuju u pisanju lekcija ili kurseva mogu kontaktirati Microsoftov Razvojni centar: bubblebee@microsoft.com ili 011/33 99 889.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nova funkcionalnost na portalu Moja srednja škola ‒ Izveštaji o postignućima učenika
SBB

Tagovi: , , , , , ,