BIZIT plus

Musk: Apple preti da će izbaciti Twitter iz App Store-a

Nije prvi put da Apple ima probleme sa Twitter-om.

PCPress.rs Image

AppStore ima stroga pravila

Elon Musk se osvrnuo na politiku Apple-ove prodavnice aplikacija. On navodi da kompanija „preti da će ukloniti “ Twitter iz svoje prodavnice aplikacija. Musk je rekao: „Apple ne želi da navede zbog čega“ ima problema sa Twitter-om.

U drugim tvitovima, Mask se pobunio protiv “takse” od 30 procenata koju Apple nameće za kupoivine unutar aplikacije. Takođe, Musk je naveo da App Store cenzuriše druge programere. Zatim, Musk tvrdi da je Apple u najvećoj meri prestao da se reklamira i oglašava na Twitter-u.

Ovo nije prvi put da se Apple suočava sa Twitter-om. Prema izveštajima, New York Times-a, bivši šef odeljenja za poverenje i bezbednost Twitter-a, Yoel Roth, rekao je da recenzenti App Store-a često proveravaju i kontrolišu sadržaj na Twitter-u tokom procesa pregleda aplikacija.

„U vreme dok sam bio na Twitter-u, predstavnici prodavnice aplikacija redovno su izražavali zabrinutost u vezi sa sadržajem koji je dostupan na našoj platformi“, napisao je Roth. On je rekao da recenzenti aplikacija označili slučajeve rasnih uvreda i golotinje na Twitter-u. „Čak i kada je izgledalo da su provere uglavnom samo bazične, ove procedure pregledanja imaju moć da poremete planove kompanije i pokrenu krizu koja može da traje nedeljama ili mesecima.

Pročitajte i:  Kako koristiti Stolen Device Protection

Mnogo je razloga za brigu

Musk nije precizirao da li Apple sprema nova ažuriranja ili preti da će u potpunosti ukloniti aplikaciju iz svoje prodavnice. Međutim, veliki broj problema pogodio je Twitter u zadnje vreme pa nije ni čudo da je kompanija na meti mnogih za dodatno ispitivanje.

Prema ranijim izveštajima, Twitter prvobitno nije uspeo da ukloni video snimak terorističkog napada 2019.godine na džamiju u Krajstčerču na Novom Zelandu. Tek kasnije vladini zvaničnici su upozorili kompaniju. Takođe, sve je veća zabrinutost aktivista. Oni su zabrinuti zbog porasta govora mržnje i vraćanja naloga profila koji su zabranjeni zbog kršenja Twitter-ove politika govora mržnje. Takođe, Musk je nedavno izjavio da planira da amnestira ranije zabranjene naloge.

Apple ima stroga pravila, iako se nejednako sprovode, prema njima se reguliše sadržaj koji se pojavljuje u aplikacijama u njegovoj prodavnici. Aplikacija Parler, uklonjena je iz App Store-a zbog svojih slabih pravila moderiranja sadržaja. Zatim, aplikacija je vraćena nakon što je uvela sistem za moderiranje zasnovan na veštačkoj inteligenciji. Takođe, 2018.godine Tumblr je zabranio sadržaj za odrasle nakon što je bio uklonjen iz App Store-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: