BIZIT plus

Pregled Apple Music bolji ove godine

Liste najboljih iz 2022. i rezimei za kraj godine su odmah iza ugla, uključujući Spotify Wrapped, blistavu interaktivnu funkciju platforme za striming koja je postala godišnja tradicija koja prestiže društvene medije na nekoliko solidnih dana. Njegov glavni konkurent, Apple Music, napravio je i neke top liste za slušaoce, i ovaj put dolazi sa nekim promenama.

PCPress.rs Image

Apple Music Replay je dostupan korisnicima a pristupa se preko veb stranice platforme. Ovo nije prvi put da je Apple Music pokušao da se takmiči sa Spotify-jevim pregledom – pokrenuo je Replay 2019. u obliku prilagođenih plejlista – ali do sada nije imao veće ažuriranje

Ovogodišnji redizajnirani Replay uključuje više funkcija koje su bogate podacima i koje se mogu deliti, kao što je personalizovana lista vrhunskih izvođača, pesama, albuma, žanrova i ukupnih minuta slušanja. Obožavaoci među 100 najboljih umetnika ili žanra moći će da vide njihov položaj, a korisnici mogu da prate kako se menjaju njihove navike slušanja do 31. decembra.

Do sada je Apple u suštini dozvolio da Spotify dominira u recenzijama za striming muzike na kraju godine. U prošlosti, Spotify Wrapped je uključivao mešane liste za reprodukciju između prijatelja, interaktivne igre i „aure“ vizuelizacije njihovog muzičkog ukusa. Grafikoni koji prikazuju vrhunske umetnike i žanrove su skoro neizbežni na mreži na kraju godine, a Spotify već zadirkuje ovogodišnji Wrapped dok korisnici željno čekaju da vide koje je podatke platforma prikupila od njih 2022.

Pročitajte i:  Spotify napada Apple zbog nečuvenih 27% provizije

Apple Music Replay je pokrenut istog dana kada i YouTube Music Recap funkcija za 2022, koja je sada dostupna slušaocima na platformi. Funkcija godišnjeg pregleda postala je konkurentan način za kompanije da prepakuju korisničke podatke u sadržaj koji se može maksimalno deliti i koji bar malo koristi obema stranama. Platforme za striming dobijaju nekoliko dana besplatne promocije, a slušaoci mogu da se pretvaraju da je ljudima stalo do toga koju muziku vole.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,