Musk ipak neće biti u upravnom odboru Twittera

Elon Musk ipak se neće pridružiti upravnom odboru Twitter-a, otkrio je izvršni direktor Twitter-a, Parag Agrawal u tvitu. Prošle nedelje bilo je reči o tome da će se Musk pridružiti kao direktor II klase nakon što je kupio 9,2 odsto akcija kompanije. Međutim Мusk je sada odustao od tog poteza.

PCPress.rs Image

Neočekivan potez?

„Objavili smo da će Elon biti imenovan u kontingent odbora nakon provere i formalnog prihvatanja“, rekao je Agrawal. „Elon-ovo imenovanje u odbor trebalo je da zvanično stupi na snagu devetog aprila, ali Elon je istog jutra rekao da se neće pridružiti odboru. Verujem da je ovo najbolje. Uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su u našem odboru ili nisu. Elon je naš najveći akcionar i mi ćemo ostati otvoreni za njegov doprinos.”

Musk-ova kupovina akcija na Twitter-u bila je vredna 2,89 milijardi dolara, ali neki nedavni izveštaji postavljaju pitanje da li je dovoljno rano otkrio svoj udeo. Ulazak u odbor bi ograničio Musk-u kupovinu akcija na Twitter-u, na 14,9 odsto akcija tokom njegovog mandata i 90 dana nakon isteka mandata.

Pročitajte i:  Akcionari Tesle odobrili paket plata Elona Muska

Nije jasno zašto je Musk odlučio da se ne pridruži Twitter-ovom odboru, pogotovo jer se činilo da je pun ideja kako da promeni mrežu društvenih medija. Nedavno je tvitovao, da se plaćenim pretplatnicima na Twitter Blue-u daju kvačice za potvrdu i predložio je da Twitter svoju kancelariju u San Francisku pretvori u sklonište za beskućnike jer se „ionako niko ne pojavljuje“.

Takođe, sproveo je anketu tražeći od korisnika odgovor, da li Twitter treba da doda dugme za uređivanje, a samo dan kasnije, kompanija je potvrdila da će to učiniti.

Musk je nedavno na Twitter-u postavio fotografiju na kojoj puši kanabis na podkastu Joe Rogan-a, 2018. godine, navodeći da će sledeći sastanak odbora biti “zapaljen.“ Kada se činilo da je njegovo pridruživanje odboru neizbežno, Agrawal je ponudio rešavanje svih nedoumica zaposlenih u sesiji, pitanja i odgovori sa Musk-om. Takođe, Musk je uklonio neke od svojih tvitova vezanih za Twitter, poput ankete i skloništa za beskućnike.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,