ERP 2024

Musk možda odustane od kupovine Twittera

Elon Musk još uvek nije zadovoljan Twitter-ovim stavom o botovima i drugim lažnim nalozima. Musk tvrdi da Twitter čini „materijalnu povredu“ uslova prilikom kupovine. Twitter je navodno odbio da otkrije dovoljno informacija o neželjenoj pošti, botovima i lažnim podacima o nalozima.

PCPress.rs Image

Musk je sumnjičav

Ponuda Twitter-a, da pruži dodatne informacije o svojim metodama testiranja lažnih naloga je neadekvatna i pokušaj da se „zamaskira i zbuni” situacija, rekao je Musk. Drugim rečima, Musk je zabrinut jer Twitter pokušava da sakrije pravi obim svog problema sa botovima.

Navodno, Musk želi da ima sve podatke, kako bi se pripremio za kupovinu Twitter-a, kao i da bi poboljšao svoje finansiranje posla, navodi se u izveštaju. Takođe, on je ostao pri stavu da ne mora da objašnjava svoje razloge što se tiče podataka niti da pristane na nove uslove za pristup bilo kojoj informaciji.

Twitter tvrdi da botovi i lažni nalozi predstavljaju manje od pet odsto dnevnih korisnika. Musk je svoju kupovinu “privremeno obustavio” sredinom maja dok se ne utvrdi tačan broj botova.

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Ovo nije jedina prepreka sa kojom se Musk suočava. Regulatori u Evropskoj uniji upozorili su Musk-a da će i dalje morati da poštuje pravila sadržaja bez obzira na njegovu želju da ublaži politiku Twitter-a. Međutim, ako Musk i Twitter ostanu u sukobu oko podataka o botovima, kupovina od 44 milijarde dolara mogla bi da propadne pre nego što bude finalizovana.

Što se Twitter-a tiče, stav je jasan:

„Twiter je delio i nastaviće da deli informacije sa gospodinom Musk-om kako bi se transakcija završila u skladu sa uslovima sporazuma o kupovini. Verujemo da je ovaj sporazum u najboljem interesu svih akcionara. Nameravamo da zatvorimo transakciju i sprovedemo ugovor o kupovini po ugovorenoj ceni i uslovima“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,