Musk želi da otpusti 10 odsto radnika u Tesli

Kompanija trenutno ima oko 100.000 zaposlenih.

PCPress.rs Image

Finansijska kriza

Prema izveštajima Reuters-a, Elon Musk želi da otpusti oko 10 odsto radnika u Tesli. U mejlu koji je poslao rukovodiocima kompanije, napisao je da ima „super loš predosećaj“ o ekonomiji.

Uključujući svoje filijale, Tesla je na kraju 2021.godine zapošljavala oko 100.000 ljudi, tako da bi svako otpuštanje moglo biti značajno.

Kompanija se dosta mučila sa proizvodnjom čak i mnogo više nego drugi proizvođači automobila. Većina Teslinih vozila namenjenih za azijska i evropska tržišta proizvodi u Kini u fabrici u Šangaju. Kao i druge kompanije koje se bave proizvodnjom u Kini i Tesla je imala poteškoća sa ponovnim pokretanjem proizvodnje nakon zatvaranja zbog korona virusa.

Takođe, raspoloženje investitora je smanjeno zbog inflacije i rata u Ukrajini. Međutim, američko tržište rada je stabilno. Stopa nezaposlenosti ostala je stabilna i iznosi negde oko 3,6 odsto. To predstavlja najniži nivo od početka pandemije. Prema izveštajima Reuters-a, potražnja za Teslinim vozilima i dalje je velika.

Musk je nedavno rekao zaposlenima u Tesli da moraju da se vrate u kancelarije ili da napuste kompaniju. Njegov beskompromisan stav o radu na daljinu je u suprotnosti sa drugim velikim tehnološkim kompanijama koje su omogućile radnicima da trajno rade od kuće, uključujući Salesforce, Slack i Facebook.

Pročitajte i:  Noćna mora: Cybertruck se kvari neverovatnom brzinom

Osnivač agencije za tehnološke talente Jason Stomel, rekao je za Reuters da bi Musk-ov stav mogao da bude „prikriveno otpuštanje” jer „zna da postoji procenat radnika koji se jednostavno neće vratiti”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Musk želi da otpusti 10 odsto radnika u Tesli

  • 07. 06. 2022. at 13:39
    Permalink

    U svakoj firmi postoji 10% onih koje treba otpustiti. Postoji, naravno, i onih 10% koje treba dodatno nagraditi i motivisati, ali to je sasvim drugi deo priče.

Comments are closed.