Muzički dronovi sprečavaju zaposlene da rade prekovremeno

Kultura življenja u Japanu ohrabruje prekovremeni rad, a zbog osećaja odanosti koji zaposleni imaju u odnosu na kompaniju, što predstavlja ozbiljan problem, budući da ugrožava privatan život i porodicu, ali i dovodi do smrti koje su mogle da se izbegnu regulisanjem radnog vremena. Upravo je to razlog zbog kojeg je Taisei, kompanija koja stoji iza izgradnje Olimpijskog stadiona u Tokiju, pronašla pomalo neobičan način da kontroliše radno vreme zaposlenih, te angažovala dronove čiji je zadatak da radnike pošalju kućama kada za to dođe vreme.

PCPress.rs Image

T-Frend dronovi su sigurnosne letelice, koje nadgledaju poslovni prostor uz pomoć kamere, a osnovni zadatak im je da nadleću zaposlenog čije je radno vreme isteklo, puštajući muAuld Lang Syne” – numeru koja u Japanu uglavnom označava kraj radnog vremena, te zatvaranje nekog objekta – sve dok ovaj ne odluči da krene kući. Ideja je bila da muzika, te zujanje dronova, onemoguće koncentraciju, te radnike spreče da nastave sa radom po isteku radnog vremena.

Pročitajte i:  BAE Systems preuzima proizvođača kvadrokoptera 

PCPress.rs Image

Dronovi su samoupravljivi, te im nije neophodan GPS da bi pronašli određenu lokaciju, a u Japanu mogu da se iznajme po ceni od 443 dolara na mesečnom nivou.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,