MWC 2016: Huawei premijerno predstavio laptop MateBook za poslovne korisnike

Tradicionalno, Huawei za Mobile World Congress u Barseloni priprema posebna iznenađenja. Ove godine predstavio je Huawei MateBook: 2-u-1 laptop koji je kreiran s namerom da zadovolji sve veće zahteve poslovnih korisnika

 Huawei MateBook (2)

MateBook je high-end premium uređaj koji pleni svojim dizajnom i performansama i predstavlja poslovni alat koji integriše prenosivost, efikasnost, posao i zabavu.

MateBook je rezultat saradnje kompanije Huawei sa najinovativnijim liderima na tržištu. Tako, laptop koristi procesor male potrošnje Intel Core M šeste generacije, do 8 GB LP DDR3 memorije i hard disk kapaciteta do 512 GB.

MateBook uređaj pokreće operativni sistem Windows 10, a tu su i browser Microsoft Edge i Cortana, kao i digitalni lični Asistent. Računar će se u narednih nekoliko meseci naći u slobodnoj prodaji širom Azije, Evrope i Severne Amerike.

Ultra Slim – jedinstveni uređaj inovativnog dizajna

MateBook je izvanredan spoj prednosti pametnih telefona i laptopa: prenosivosti i vrhunskih performansi. Kućište uređaja je izrađeno od metala visokog kvaliteta koje odiše elegancijom. Tanki profil ovog uređaja i mala težina čine ga idealnim izborom za sve korisnike koji su neprestano u pokretu.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3 u prodaji u Srbiji

Futrola za tastaturu, tastatura i touchpad – spoj mode i praktičnosti

Futrola Huawei MateBook keyboard case je napravljena od ekološke, meke PU kože, što je savršen izbor budući da garantuje lep izgled i funkcionalnost. Tastatura je ultratanka a njeni tasteri su raspoređeni tako da korisniku omoguće maksimalno ugodno iskustvo prilikom upotrebe. Hod tastera iznosi svega 1,5 mm, što osigurava lakoću korišćenja i tokom višečasovnog rada. Ugrađeni touchpad podržava multitouch i omogućava jednostavno i precizno upravljanje prstom, kombinujući udobnost i korisnost.

Žive boje za vizueno iskustvo

IPS multitouch ekran od 12 inča dodatno je poboljšan ultratankim okvirom i odnosom površine kućišta i ekrana koji iznosi 84 procenata. Ekran sa rezolucijom od 2160×1440 tačaka i uglom vidljivosti od 160 pruža korisniku nezaboravno iskustvo korišćenja. Spektar boja od impresivnih 85 procenata, omogućava prikazivanje realističnih boja. MateBook će biti dostupan u dve elegantne boje: zlatnoj i srebrnoj.

Dugotrajna baterija – mobilnost pre svega

Izdržljivost baterije i ušteda energije bili su glavni prioriteti prilikom dizajniranja. Baterija od 33,7 Wh korisnicima obezbeđuje do devet sati rada, devet sati surfovanja internetom i 29 sati reprodukcije video i audio materijala. Za samo sat vremena, baterija MateBook-a se napuni do 60% ukupnog kapaciteta. Baterija se može napuniti do svog punog kapaciteta za oko dva i po sata.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

MatePen – više od olovke

MatePen ima touch senzor osetljiv na pritisak sa 2048 nivoa osetljivosti, savršeno prenosi poteze korisnika, bez kašnjenja. Bez obzira na to da li je u pitanju rukopis, grafit ili slika, MatePen obezbeđuje lako pisanje rukom. Takođe, ova olovka podržava grafičke i matematičke funkcije, kao i formule za konverziju. Bilo da MateBook koristite za biznis ili izražavanje svoje kreativnosti, možete sa lakoćom kreirati različite sadržaje uz pomoć MatePen-a, bilo kada i bilo gde.

Prvi One-touch sistem otključavanja uređaja – zaboravite na dosadašnji pristup sistemu

Gornji desni ugao kućišta, izdvojen mat teksturom, ima funkciju prepoznavanja otiska prsta i podržava identifikaciju pod uglom od 360 stepeni, uključujući i bočnu strane prsta, a za otključavanje ekrana potreban je samo jedan dodir, što ga čini najbržim sistemom identifikacije na tržištu.

Raznoliko povezivanje – prava pogodnost

Kada tradicionalan pristup Internetu nije moguć, MateBook vam omogućava laku vezu sa hotspot-om vašeg pametnog telefona uz samo jedan klik. MateBook omogućava jednostavnu razmenu dokumenata sa Huawei-jevim telefonima serija Mate i P. Korisnici se mogu povezati putem aplikacije, i svoj pametni telefon transformisati u wireless uređaj za skladištenje i prebacivanje dokumenata sa jednog uređaja na drugi.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Izvor: Huawei

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,