BIZIT plus

MWC 2018: Sveto Alcatel trojstvo: serije 1, 3 i 5

Konferencija na kojoj je Alcatel predstavio potpuno novi portfolio bila je prijatno iznenađenje za sve prisutne. Imali smo priliku da pre iste bacimo pogled na nove modele i novu, znatno logičniju i jednostavniju klasifikaciju: nove serije su 1, 3 i 5, sa varijacijama po pitanju slovnog sufiksa kod pojedinih modela.

PCPress.rs Image

Svi novi uređaji su izrađeni u 18:9 formatu, pa čak i najjeftiniji, što je Alcatel postigao, između ostalog i činjenicom da se svi displeji za njihove uređaje prave in-house, što značajno olakšava mnoge stvari: rokove, cenu, isporuku… Takođe, ideja unificiranog dizajna koji se prostire na svim modelima je i ovde preovladala, pa je prepoznatljiv izgled zadržan, koliko je to god bilo moguće, na celom porfoliju. Takođe, svi uređaji će biti predstavljeni u tri boje: crnoj, zlatnoj i plavoj.

PCPress.rs Image

Najjači model – Alcatel 5, nema drugara u svojoj porodici, i sam sedi na tronu ponude. Glavna karakteristika mu je, pored velikog, 5,7-inčnog ekrana, prisustvo dve selfi kamere, od kojih je jedna wide (120 stepeni), i na koju se automatski prebacuje kada se u kadru detektuje više od dva lica. Tanak okvir deluje veoma zanimljivo, posebno na bočnim ivicama, gde se gotovo stapa sa ekranom. Tu je i Face Key opcija koja omogućava otključavanje ekrana pogledom u isti. Cena ovog uređaja bi trebala da bude oko 230 evra.

PCPress.rs Image

Odmah ispod je Alcatel 3, u podvarijantama 3v i 3x. Čista trojka ima 5,5 inčni HD+ ekran, u veoma laganom i kompaktnom kućištu, Face Key otključavanje, senzor otiska prsta i 2/16GB memorije, sa Android Oreo softverom i cenom od 150 evra. Sledi 3x, koji ima nešto veći ekran, takođe sa HD+ rezolucijom, koji takođe ima sekundarnu wide kameru od 120 stepeni, ali na zadnjoj strani. Tu je i duplo više memorije – 3/32 GB, a sve to po ceni od 180 evra. Najveći model Alcatel 3 serije je 3v, sa ekranom od 6 inča, 2k rezolucije i dve kamere nazad za bokeh efekat. Cela serija 3 stiže sa Android Oreo OS-om, a 3v će se prodavati po ceni od 190 evra.

PCPress.rs Image
Alcatel 1x, Android Oreo Go

Serija 1 je namenjena korisnicima koji kupuju svoje prve pametne telefone i nemaju previše zahteva. Sastoji se od 1c i 1x modela, od kojih 1x dolazi sa 5,3-inčnim ekranom FWVGA rezolucije (960×480 piksela), Android Oreo Go, light verzijom Oreo operativnog sistema, koja omogućava brz i efikasan rad sa samo 1 GB radne memorije. Takođe, telefon ima Lite/Go verzije popularnih aplikacija, koje znatno manje opterećuju sistem i protok podataka, a sam Android Oreo Go zauzima mnogo manje mesta od ne-Go verzije, pa vam sa njim od 16 GB na raspolaganju ostane oko 11 GB, umesto 8, koliko bi ostalo da ste koristili regularni Oreo OS. Cena Alcatel 1x će biti 89 evra, a za 10 evra više možete dobiti 1c verziju. Ona stiže sa veoma sličnim karakteristikama ali i Android Nougat OS-om i ograničena je na 3G. Metalni deo na poleđini daje ovom telefonu premijum izgled, a tu su i kamere od 8 MP nazad i 5 MP napred, kao i senzor otiska prsta.

Facebook komentari: