MWC: Novi Android tableti

Mobile World Congress u Barseloni i dalje je jedno od najznačajnijih IT dešavanja u svetu, iako se sve više proizvođača odlučuje da lansiranje svojih proizvoda organizuje kao poseban događaj, kao što je pre par dana učinio HTC, ili kako će, pretpostavlja se, učiniti Samsung u slučaju modela Galaxy S IV.

Photo: mozillaeu/Flickr
Photo: mozillaeu/Flickr

Ipak, ni ovogodišnji MWC ne prolazi bez najava, a iako sajam zvanično počinje danas, neke od kompanija već su održale svoje konferencije tokom jučerašnjeg dana.

Samsung je u nedelju predstavio svoj 8-inčni tablet, Samsung Galaxy Note 8.0, koji će se naći u prodaji u durgom kvartalu ove godine.

samsung-galaxy-note-8 (1)
Photo: Samsung

Pored Androida u najnovijoj verziji, ovaj tablet ima i stajlus, karakterističan za Note liniju proizvoda. Tablet ima kameru rezolucije 5-megapiksela, postojaće samo Wi-Fi varijanta, ali i ona sa podrškom za 3G, tu je i četvorojezgarni procesor na 1,6GHz i 2GB RAM memorije.

Tablet na Androidu stiže i iz HP-a, a radi se o 7-inčnom uređaju nazvanom HP Slate, koji će takođe biti dostupan u drugom kvartalu, a po početnoj ceni od svega 169 dolara.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora
hpslate7MWC (1)
Photo: HP

HP Slate ima 1,6GHz dvojezgarni procesor, radi na Androidu 4.1, a ima prednju VGA i glavnu kameru rezolucije 3 megapiksela.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,

One thought on “MWC: Novi Android tableti

Comments are closed.