BIZIT 2022

Myspace napustio svoje korisnike

Prvi sajt koji zavređuje da se nazove društvenom mrežom bio je Six Degrees, a napravljen je 1997. godine, i omogućavao je svojim korisnicima da prave profile, te postaju prijatelji sa drugim korisnicima. Prvi blogovi pojavili su se 1999, a popularni su i danas. Posle blogova pojavili su se sajtovi poput MySpace i LinkedIn, koji su postali popularni početkom 21. veka.

PCPress.rs Image

Verovatno su prošle godine, decenija čak, od kad su se nekadašnji korisnici Myspace-a ušli na svoj profil. Pionirsku društvenu mrežu su brzo zamenili Facebook, Twitter i Instagram, a poslednjih godina polako tone u potpuni zaborav. Stari tinejdžerski postovi još uvek mogu da se vrate i zaposednu vašu sadašnjost: stručnjaci su otkrili da stari Myspace nalozi mogu da se hakuju vrlo lako, korišćenjem najosnovnijih informacija. Protokol za resetovanje lozinke zahteva samo ime i prezime korisnika, korisničko ime i datum rođenja – informacije koje danas vrlo lako mogu da se pronađu na internetu.

Obično bi se nova lozinka dobijala preko mejl naloga, ali pošto većina starih korisnika više ne posećuje nekadašnje mejl adrese, sajt je ponudio način za logovanje bez pristupanja starom mejl nalogu. Oni koji bi da zloupotrebe nečiji Myspace profil, u polje namenjeno mejl adresi sa kojom se registrovalo na sajt mogu da unesu bilo koju adresu, budući da adrese nisu verifikovane prilikom registracije. Jednom kada je informacija uneta, Myspace vam dozvoljava da promenite lozinku i da se ulogujete.

Pročitajte i:  Hakeri su možda otkrili vaše tajne Twitter naloge

Stručnjaci preporučuju da korisnici obrišu svoje Myspace naloge, budući da iz kompanije do danas nisu reagovali.

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,