PayPal podrška uskoro stiže u Samsung Pay

Samsung Pay, tehnologija plaćanja putem pametnih telefona, će uskoro prihvatiti PayPal kao način plaćanja uz bankovne račune, kreditne kartice i poklon kartice. Udruživanje će možda biti zanimljivo PayPal korisnicima koji žele veći spektar mogućnosti korišćenja PayPal-a u prodavnicama, i otvoriti vrata ka milionima radnji.

PCPress.rs Image

Ovaj mobilni način plaćanja, koji je rival Apple Pay-u i Google-ovom Android Pay-u, radi sa NFC-om kao i sa tradicionalnim MST (magnetna traka). Pošto Samsung Pay podržava MST tehnologiju, može da zameni karticu, što omogućava Samsung Pay-u da radi skoro svuda gde mogu i kreditne kartice. MST šalje magnetski signal sa vašeg uređaja na terminal čitača kartice i na taj način imitira fizičko provlačenje kartice, a ujedno neće morati da se menja ni hardver ni softver terminala čitača kartica.

Novo partnerstvo će takođe omogućiti privrednicima koji koriste Braintree (PayPal-ova ćerka kompanija), da izaberu Samsung Pay kao opciju plaćanja. Novina koja stiže uskoro, prvo će biti dostupna korisnicima u Americi, a kasnije i globalno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: