Na Facebook-u i Twitter-u zabranjeno poželeti Trumpu smrt od Covida-19

Kako su se vesti o predsedniku Donaldu Trumpu širile, društvene mreže upozorile su korisnike da sadržaj u kojem se želi da predsednik umre od Covida-19, neće biti dozvoljen.

PCPress.rs Image

Takvi postovi će biti uklonjeni

Nakon što je predsednik u četvrtak otkrio da su on i prva dama Melania Trump pozitivni na virus, mnogi su se poslužili postovima na društvenim mrežama kako bi mu poželeli brz oporavak, ali mnogi su objavili da se nadaju suprotnom ishodu. “Facebook uklanja pretnje smrću ili sadržaj usmeren direktno na predsednika koji mu želi smrt, uključujući komentare na njegove objave ili njegovu stranicu – pored sadržaja u kojem je tagovan”, rekla je portparolaka Facebooka Liz Bourgeois u tvitu. Twitter se pridružio Facebooku navodeći da tvitovi koji žele ili se nadaju smrti, ozbiljnoj telesnoj povredi ili fatalnoj bolesti protiv “bilo koga” nisu dozvoljeni i moraće da budu uklonjeni. Već neko vreme, kritičari Twittera napadaju ovu društvenu mrežu zbog uočenog propusta da brzo i na odgovarajući način reaguje na izveštaje o zabrinjavajućim tveetovima i uznemiravanju.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Najava Tvitera naišla je na neposredne kritike četiri demokratske kongresmenke poznate pod nazivom “The Squad.” Alexandria Ocasio-Cortez iz New Yorka, Rashida Tlaib iz Michigana, Ilhan Omar iz Minnesote and Ayanna Pressley iz Massachusettsa često su bile mete pretnji na ovoj mreži, a  te pretnje, prema njihovim rečima, nisu uzete dovoljno ozbiljno.

Twitter se složio da je bilo nedoslednosti u primeni pravila i obećao da će ubuduće raditi na tome kako bi se situacija popravila.

Izvor: Cnet

Facebook komentari: