ePlaneta

Na listi 10 telefona sa najsvetlijim ekranima nalaze se čak 4 Motorola smartfona

Ma koliko specifikacije nekog telefona bile impresivne, one vrlo lako mogu da padnu u drugi plan ukoliko nemaju adekvatnu podršku ekrana. Brzina, mogućnosti i dizajn predstavljaju neke od veoma bitnih stavki pri kupovini telefona, ali najvažnija svakako jeste displej. Ukoliko on nije dovoljno kvalitetan i svetao, kako biste mogli da uživate u svemu što ostale stavke pružaju, korišćenje telefona može se pretvoriti u agoniju.

PCPress.rs Image

Iz tog razloga, sajt GSM Arena napravio je listu smartfona sa najsvetlijim ekranima, a u prvih 10 nalaze se čak četiri Motorola modela.

U pitanju su Motorola g72 (7. mesto), Motorola edge 30 ultra (6. mesto), Motorola edge 30 fusion (9. mesto) i Motorola ThinkPhone (5. mesto).

Možda najveće iznenađenje na ovoj listi jeste budžetni model g72.

Ipak, Motorolina g serija poznata je po tome što svaki model korisnicima donosi nešto najčešće rezervisano za znatno skuplje telefone u skladu sa filozofijom kompanije Motorola da najnovija i najbolja tehnologija treba bude dostupna svima, bez obzira na cenu uređaja.

Ništa drugačije nije ni sa modelom g72 u koji je Motorola ugradila prilično impresivan pOLED displej sa osvežavanjem ekrana od 120Hz i maksimalnim osvetljenjem ekrana od 1015 nita.

Pročitajte i:  HONOR je lansirao HONOR 200 seriju koja donosi portretnu fotografiju studijskog kvaliteta

PCPress.rs Image

Ovaj displej poseduje dijagonalu od 6.6 inča, ali i HDR10+ standard koji se stara da je sve što na njemu gledate u skladu sa filmskim standardima za preciznost boja, kontrast i osvetljenje.

Kako bi multimedijalno iskustvo podigla na viši nivo, Motorola je odličan displej uparila sa Dolby Atmos stereo zvučnicima koji se staraju da vam ne promakne nijedan audio detalj koji prati ono što se dešava na ovom izuzetnom ekranu.

Pored kvalitetnog ekrana, Motorola g72 poseduje i veoma sposoban procesor uparen sa 6/128 ili 8/128GB memorije za izuzetno brz rad i 20% veću efikasnost u igrama i uštedu baterije.

Motorola ThinkPhone našao se na 5. mestu zahvaljujući 6.6-inčnom pOLED displeju sa osvežavanjem ekrana od 144Hz i osvetljenjem od 1069 nita.

Ovaj model prvenstveno je namenjen poslovnim korisnicima koji pored vrhunskih performansi zahtevaju i neprikosnovenu bezbednost.

Uz ThinkPhone, korisnici na raspolaganju imaju kompletan set bezbednosnih rešenja sa jedinstvenom podrškom koja isporučuju potrebnu zaštitu i upravljanje uređajem uz ThinkShield.

PCPress.rs Image

ThinkShield predstavlja superiornu bezbednosnu platformu sa najnaprednijim bezbednosnim rešenjima, naprednim funkcijama, specijalizovanim hardverom i softverom koja se stara za kompletnu bezbednost celog uređaja.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

ThinkPhone stiže i sa Moto KeySafe rešenjem koje uključuje odvojeni procesor koji radi na Android operativnom sistemu i koji pruža dodatni sloj bezbednosti kako bi najosetljiviji podaci u telefonu imali maksimalnu zaštitu. Moto KeySafe čuva PIN-ove, šifre i kriptografske ključeve u posebnoj sredini dizajniranoj da bude otporna na bilo kakve pokušaje kompromitovanja, čuvajući podatke i spolja, i iznutra.

Kada su specifikacije u pitanju, tu je Snapdragon 8+ Gen 1 procesor kao i opcije koje idu od 8/128GB, pa sve do 12/512GB.

Na 6. mestu nalazi se Motorolin premijum uređaj edge 30 ultra.

Motorola edge 30 ultra donosi vrhunsku tehnologiju Snapdragon 8+ Gen 1 čipseta i kamera sistem najviše moguće rezolucije od 200MP, a tu je i 12/256GB memorije.

Međutim, ono što se posebno izdvaja jeste 6.67-inčni pOLED FHD displej koji je u stanju da pruži osvetljenje ekrana od 1047 nita.

PCPress.rs Image

Za sveobuhvatno uživanje u ovom displeju, tu je Dolby Atmos sa prostornim zvukom koji koristi sve prednosti najnovijih otkrića na polju zvučne tehnologije kako biste bili što bliže omiljenom sadržaju.

Pročitajte i:  Motorola Razr linija imaće veće prednje ekrane  

Deveto mesto na listi 10 telefona sa najsvetlijima ekranima pripalo je modelu Motorola edge 30 fusion.

Motorola edge 30 fusion opremljen je i 6.55” bezgraničnim pOLED FHD+ displejom sa HDR10+ snimanjem  i 144Hz osvežavanjem ekrana. Ovaj ekran nudi osvetljenje od 946 nita.

PCPress.rs Image

Celokupno multimedijalno iskustvo  zaokružuju dva velika stereo zvučnika sa Dolby Atmos tehnologijom.

Kako bi sve želje korisnika bile ispunjene, stara se moćna Snapdragon 888+ 5G mobilna platforma koja donosi velika unapređenja performansi u poređenju sa  prethodnom generacijom

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,