Nacionalno finale Imagine Cupa u subotu

Microsoft i ove godine organizuje Imagine Cup, a nacionalno finale Microsoft održaće se 26. aprila u prostorijama kompanije Microsoft u Beogradu.

imaginecuplogoPobednik će predstavljati Srbiju u svetskom polufinalu gde će se, u maju boriti sa najboljim timovima za plasman u finale.

Nakon nacionalnih kvalifikacija, održanih od 15. februara do 24. marta, zatim polufinala održanog tokom prve dve nedelje aprila, u okviru nacionalnog finala, učesnici će svoje projekte predstaviti pred članovima žirija kroz prezentaciju koja predstavlja projekat i tim, softver koji je razvijen kao deo projekta i koji sudije mogu probati i kroz uputstvo za korišćenje softvera.

Timovi koji će se boriti za priliku da odmere snage sa najboljima iz celog sveta, na Svetskom finalu su: Extream Team, Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu, CMOS – Coding Masters Of Serbia, Visoka tehnička škola strukovnih studija – Subotica, BarFoo – Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu,  Teamstitution – Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Računarski fakultet, Univerzitet Union, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i Fearless Team – Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Pročitajte i:  Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova: Evo kako da ga koristite

“Još od samih svetskih početaka Imagine kup programa u okviru kojeg se studenti globalno ujedinjuju kako bi zajedničkim snagama učinili ovaj svet boljim mestom, mi, u Microsoft Srbija smo znali da mladi ljudi u našoj zemlji imaju kreativnost, strast i tehnološko znanje kojim mogu da pomognu u ostvarivanju ciljeva ovog projekta“, rekla je Ivana Ćuslović, Audience Marketing Manager iz kompanije Microsoft.

Svetsko finale Imagine cupa će od 29. jula do 1. avgusta ove godine u Sijetlu i okupiće više od 35 timova sa svih strana planete.

Facebook komentari: