BIZIT plus

Nagrade Telekom-a Srbija najboljim mladim startapovima Srbije

Preduzetnički timovi „Boostowski“ i „Matchday stickers“ pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja, inovativnost, kao i strateški pristup razvoju proizvoda, osvojivši tako novčani podsticaj u ukupnom iznosu od 20.000 evra, u okviru drugog mts startap ubrzanja.

PCPress.rs Image

Ovu nagradu dodeljuje Telekom Srbija najboljim polaznicima Startap akademije, koja već više od 6 godina okuplja, pomaže i edukuje domaće startap preduzetnike. Petočlani žiri odlučio je da upravo njima budu dodeljena sredstva kao podsticaj za dalji razvoj njihovog poslovnog rešenja. Pored novčane nagrade, dobitnicima je obezbeđena mentorska podrška i besplatni servisi neophodni za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup internetu i cloud server.

Ovaj konkurs i nagrada sprovode se već drugu godinu za redom, kako bi se podržali perspektivni domaći preduzetnici i pospešilo kreiranje inovacija u našoj zemlji.

Preduzetnički tim Boostowski razvio je aplikaciju koja obezbeđuje porast prometa i profitabilnosti maloprodajnih objekta unapređenjem prodajnih kapaciteta zaposlenih. Predstavnica tima izjavila je da za njih ova nagrada predstavlja dodatni podsticaj i vetar u leđa za dalji razvoj proizvoda.

PCPress.rs Image

 

Tim „Matchday stickers“ kreirao je aplikaciju sa navijačkim stikerima za editovanje fotografija i videa, koja pruža dodatnu vrednost posetiocima sportskih događaja. Autori aplikacije, nakon dodele istakli su da im mts-ova nagrada izuzetno znači kako bi nastavili sa razvojnim procesom i plasirali proizvod na globalno tržište.

PCPress.rs Image

„Već drugu godinu za redomdobili smo nove, perspektivne preduzetnike kojima će ova nagrada biti dodatna motivacija i vetar u leđa da hrabro krenu u izgradnju održivog poslovnog modela, ostvarivanja profita i otvaranja novih radnih mesta u jednoj od najperspektivnijih industrijskih grana u Srbiji. Naravno, pored ove novčane nagrade, spremni smo da ih i mentorski savetujemo u oblastima naše ekspertize, te tamo gde oni sami procene da im je potrebno“, izjavio je nakon dodele nagrada Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise.

„Ako kao društvo želimo da ostvarimo ekonomski i svaki drugi napredak, i iskoristimo priliku koju nam pruža 4. industrijska revolucija, jedino rešenje je tehnološko preduzetništvo. Zbog toga su i projekti poput Startap akademije toliko važni, jer kreiraju osnovu za ekonomsku budućnost Srbije, i u ovom poduhvatu je podrška velikog i stabilnog partnera poput Telekoma Srbija izuzetno vredna”, rekao je Vukašin Stojkov, suosnivač Startita i programski direktor Startap akademije. 

U želji da podstakne razvoj tehnološkog preduzetništva i IT zajednice u Srbiji, Telekom Srbija je od 2016. godine nacionalni partner Startit centara širom zemlje, u kojima udruženje Startit sprovodi svoje edukativne programe, organizuje stručne konferencije, meetupove i druge specijalizovane događaje.

Pored Telekoma Srbija, kvalitetan i posvećen rad Startita u oblasti razvoja startap ekosistema u Srbiji, prepoznala je nedavno i jedna od vodećih svetskih IT kompanija – Google, izabravši Startap akademiju kao prvog partnera u Evropi za sprovođenje njihove Launchpad platforme – programa namenjenog startapovima u ranoj fazi.

Facebook komentari: