Najavljen četvrti BDW

PCPress.rs ImageU Medija centru je najavljeno održavanje četvrte konferencije i multimedijalnog događaja – Belgrade Design Week 2009, koji će biti održan od 25. do 31. maja i koji će okupiti ljude iz oblasti kreativne industrije i savremenog biznisa. Iako do konferencije ima još dosta vremena već sada se zna da će neke od najvećih zvezda sledećeg BDW-a biti Tony Chambers, urednik čuvenog časopisa Wallpaper* namenjenog grafičkim dizajnerima, i Branko Lukić, dizajner koji je uspeh postigao radeći u SAD.

Očekuje se da Belgrade Design Week okupi ključne ljude iz oblasti brendinga, arhitekture, dizajna, medija, izdavaštva i obrazovanja, te da opet bude prostor za susret globalnih trendova i regionalnih tendencija.

Da sledeća konferencija dobije dodatnu praktičnu dimenziju, ovom prilikom se pobrinuo USAID koji je pokrenuo konkurs za dizajn eko nameštaja napravljenog od održivih materijala (prvenstveno drveta). Konkurs Sitting Green počinje 20. januara i omogućava da svi zainteresovani pošalju svoje ideje. Najbolji će radovi će biti nagrađeni, a pobednici će biti proglašeni na otvaranju BDW-a.

Facebook komentari: