Najbogatiji YouTube kreator u 2019. godini: Osmogodišnjak zaradio 26 miliona dolara

Mnogo je onih koji u potrazi za igračkama i poklonima za najmlađe posećuju YouTube kanal “Ryan’s World,” koji vodi osmogodišnji Ryan Kaji iz Teksasa.

PCPress.rs Image

Sadržaji sa ovog kanala, u kojima se uglavnom ocenjuju igračke i druge stvari za srećno detinjstvo, zaradili su 26 miliona dolara u 2019. godini, a Kaji se po drugi put našao na vrhu Forbes-ove liste YouTube kreatora koji najviše zarađuju. Lista se kreira na osnovu prihoda pre plaćanja poreza, koji dolaze od reklama, sponzorisanih sadržaja, prodaje robe, i drugih izvora, a Kaji nije jedio dete na ovoj listi, budući da je treće mesto zauzela petogodišnja Anastasia Radzinskaya koja ima čak sedam YouTube kanala. Ostalih petoro koji su se našli na listi nisu deca, već odrasli gejmeri koji na svojim kanalima emituju sadržaje iz popularnih igara kao što su “Minecraft” i “Fortnite.”

Eksperti tvrde da uopšte nije neobično to što dečji kanali zarađuju ogromne sume novca, budući da prema istraživanju iz 2018. godine čak 81% roditelja koji imaju decu mlađu od 11 godina dopušta im da redovno prate ovakve sadržaje, što je ogroman broj posetilaca, budući da samo u Sjedinjenim Američkim državama ima oko 33,7 miliona domaćinstava sa članovima ovog uzrasta.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,