Najglasnija tastatura na svetu po principu uradi sam

Nije tajna da mehaničke tastature mnogi vole i mrze. Oni koji ih mrze, uglavnom je zbog zvuka, posebno ako radite u kancelarijskom okruženju, neprestano kucanje moglo bi da dovede neke do ludila. Međutim, čini se da je jutjuber Jatin Patel možda preterao i stvorio tastaturu koja bi mogla da bude najglasnija i potencijalno najiritantnija tastatura na svetu.

PCPress.rs Image

Tastatura kao pisaća mašina

Tastatura koju Patel koristi je SteelSeries tastatura, koja nije naročito glasna, ali Patel je odlučio da želi da oponaša osećaj kucanja na pisaćoj mašini (što može biti glasno), pa je pripremio ovaj mali uradi sam projekat. Učinio je nekoliko solenoida montiranih na dugačku drvenu dasku.

Zatim je napisao prilagođenu skriptu tako da kad god je nešto otkucao na tastaturi, ona šalje signal Arduino ploči povezanoj preko USB-a koja potom aktivira solenoide. To znači da bi svakim pritiskom na tipku, klip solenoida bi radio, stvarajući izuzetno glasan zvuk.

Drvena ploča je takođe povezana sa sistemom koji se pomeraju u malim koracima svaki put kada se pritisne neki taster, na kraju oponašajući ne samo zvuk, već i rad pisaće mašine. Bezbedno je reći da ako bi se radilo o postavci koja se koristi u kancelariji, Patelovi saradnici bi bez sumnje izgubili razum, ali nekim ljubiteljima mehaničkih tastatura, verovatno prija ušima.

Pročitajte i:  YouTube nastavlja borbu protiv ad-blokera na mobilnim telefonima

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,