Najgorih nedelju dana za Apple i Microsoft

Akcije Apple i Microsoft-a u značajnom padu u poslednjih nekoliko meseci.

PCPress.rs Image

Apple i Microsoft u problemima

Nakon sastanka Federalnih rezervi desio se kratkoročan rast tehnoloških deonica. Već tokom ove nedelje većina akcija tehnoloških kompanija je opalo. Najveći pad zabeležile su akcije Apple i Microsoft-a. A samo u poslednja dva dana su ove dve kompanije pretrpele najveći udar. Akcije Apple kompanije su opale za 4,6% što je najgori pad od februara kada je u pitanju ova kompanija. Microsoft je zabeležio pad akcija za 5,5% što je najveći pad za proizvođača softvera od oktobra 2020. godine. Akcije kompanije Google su potonule za 4,2%.

Pad akcija tehnoloških kompanija su posledice poteza Federalnih rezervi kako bi se ublažile posledice inflacije izazvane COVID 19 pandemijom. Porast kamatnih stopa bi u buduće mogao da izvrši pritisak i na ostale akcije, posebno tamo gde se smanjuje rast profita.

Jedna od kompanija koje je tokom ove paklene nedelje zabeležila rast akcija je Facebook, čije su akcije porasle za 1,2%. Odnosno kompanija Meta Platforms beleži ovaj rast. Ostaje otvoreno pitanje da li bi Facebook starim imenom imao bolju nedelju od one koja je za Apple i Microsoftom. Predviđa se da će se tehnološke kompanije u bliskoj budućnosti sretati sa značajnim i čestim padovima akcija.

Pročitajte i:  Apple nastavlja da ulaže u Kini

Izvor: Economictimes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,