Data centri 2024

Američki žalbeni sud obustavio naloge protiv Apple App Store

Usvojena je žalba koju je Apple uložio na presudu prema kojoj mora da otvori mogućnost za plaćanje izvan App Store.

PCPress.rs Image

Apple izgubio, ali diktira uslove

U sredu je američki sud odobrio Apple-ov zahtev da se obustavi rok do 9. decembra kako bi kompanija bila u mogućnosti da ispoštuje sve odredbe presude. Tako je Apple pobedio još jednom u svojoj nameri da App Store drži prema svojim pravilima.

Naime, u sudskom sporu sa Epic Games Apple je izgubio i prema sudskoj presudi morao je do 9. decembra da pruži uslove za mogućnost plaćanja izvan aplikacije odnosno za mogućnost plaćanja koje se ne odvija preko njihovih usluga. Ova presuda je podigla mnogo prašine, a Apple se sve ovo vreme svojski trudio da zadrži svoj položaj monopoliste.

Apple je tokom ovog period najavio da radi na izmenama koje su potrebne kako bi se ispoštovala odluka suda. Međutim, kako se približavao rok postalo je jasno da Apple ne želi da otvori nove mogućnosti. Molbu koju je Apple uputio sudu za odlaganje roka treba posmatrati kao kupovinu vremena, iako je Apple ukazao da nije u stanju da pruži opciju drugačijeg plaćanja i ujedno da pruži bezbedne uslove za svoje korisnike.

Pročitajte i:  Apple AirTag stiže sledeće godine

Izvor: Aljazeera

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,