Najnovija softverska nadogradnja za PS5 dodaje podršku za Dolby Atmos

Najnovija softverska nadogradnja za PlayStation 5 donosi niz korisnih funkcija za konzolu. Ključna funkcija koja se pominje je mogućnost da korisnici sada mogu da uzivaju u 3D zvuku koji je omogućen pomoću tehnologije za 3D audio pod nazivom “Tempest 3D AudioTech.”. Sony je ovu funkciju prvi put učinio dostupnom, kao deo beta nadogradnje koja je objavljena u avgustu. Funkcija je sada dostupna svim korisnicima PS5 konzole.

PCPress.rs Image

Sada je moguće isključiti zvučni signal koji konzola emituje prilikom uključivanja ili isključivanja

Druga primetna nadogradnja je podrška za SSD-ove većeg kapaciteta tipa M.2. Sada možete koristiti SSD-ove kapaciteta do 8TB. To je dvostruko više od prethodnog ograničenja od 4TB, pod uslovom da su ispunjeni svi zahtevi za kompatibilnost. Ako igrate video igru sa nekim ko se možda suočava sa izazovima u savladavanju posebno teškog nivoa u igri, sada postoji mogućnost da dodijete dodatni kontroler kao “pomoćni kontroler”.

Kada to uradite, vaša PlayStation 5 konzola će prepoznati oba kontrolera kao jedan uređaj. Ovo olakšava saradnju između igrača. Takođe, može biti korisno kada je određeni deo igre posebno izazovan ili zahteva timski rad kako bi se prešao.

Pročitajte i:  Apple i umetnici - zarada pomoću prostornog zvuka 

Najnovija nadogradnja za PS5 takođe dolazi sa poboljšanjima u vezi društvenih funkcija konzole. Kada budete pozvani u privatnu grupu, više nećete automatski biti dodati u tu grupu, tako da ne morate da komunicirate sa osobama sa kojima to ne želite. Ako neko deli ekran u grupi kojoj se pridružujete, videćete pregled pre nego što se pridružite. Ako vi pozivate ljude, imajte na umu da sada možete slati privatne i javne pozivnice za pridruživanje nekoliko igrača istovremeno.

Nove glasovne komande

Takođe, možete videti koji od vaših prijatelja trenutno obavlja aktivnost kojoj se možete pridružiti pod karticom “Friends tab“. Interfejs će prikazivati ikonu “joinable” pored tih prijatelja. To će vam jasno pokazati da su dostupni za igranje ili zajedničko učešće u nekoj aktivnosti.

Osim ovih funkcija, nadogradnja će vam omogućiti da strimujete igre sa PS5 ili PS4 sa uređaja koji koriste Android TV OS 12. Do sada je Sony potvrdio da je PS Remote Play aplikacija kompatibilna sa uređajem 4K Chromecast sa Google TV i sa pametnim televizorom modela BRAVIA XR A95L.

U SAD-u i Velikoj Britaniji, nadogradnja dodaje nove glasovne komande koje možete koristiti. Samo recite: “Hey PlayStation, helpda biste brzo otvorili stranice za pomoć. Zatim, možete reći: “Hey PlayStation, what’s new?” da biste proverili najnovije funkcije i trenutnu PS Plus listu .

Pročitajte i:  Ažuriranje za PlayStation 5 blokira Cronus Zen uređaje za varanje 

Ako želite da igrate usred noći i ne želite da drugi čuju šta radite, sada možete isključiti zvučni signal koji konzola emituje prilikom uključivanja ili isključivanja. Jednostavno idite na “Beep Sound” u podešavanjima i zatim isključite ili prilagodite njegovu jačinu zvuka.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,