BIZIT plus

Horizon Worlds dolazi na mobilne uređaje i veb

Meta konačno izvlači Horizon Worlds iz virtuelne stvarnosti. 3D društvena platforma je ranije bila ekskluzivna za svoje VR slušalice, ali Meta je objavila da Horizon Worlds počinje da se prikazuje na mobilnim uređajima i vebu u ranom pristupu.

PCPress.rs Image

„Za početak, mali broj ljudi sada može da pristupi Super Rumble-u preko aplikacije Meta Quest na Androidu, a iOS će se pojaviti u narednim nedeljama“, javlja Meta. „Rani pristup je takođe dostupan na bilo kom veb pretraživaču na horizon.meta.com.“  Kompanija obećava da „kako budemo predstavili više svetova u narednih nekoliko meseci, moći ćete da se družite sa prijateljima, da se smejete komediji emisije i uživajte u besplatnim koncertima i događajima sa bilo kog uređaja povezanog na veb.”

Sve ovo znači da ćete, barem da biste počeli na mobilnom uređaju i vebu, moći da igrate samo Super Rumble, potvrdio je portparol Mete. Više svetova će se pokrenuti „uskoro“, kaže Papa. To znači da je ovo na kraju veoma malo lansiranje; u VR verziji Horizon Worlds-a, igrači imaju pristup širokom spektru iskustava koje su napravili Meta i drugi igrači.

Pročitajte i:  Meta u aprilu dodaje AI u Ray-Ban naočare 

Ipak, ovo početno uvođenje moglo bi se pokazati kao važan momenat za Meta-ine šire metaverzalne ambicije. „Metaverzum bi trebalo da bude dostupan svima – bez obzira na kom uređaju se nalaze“, napisala je kompanija. „I dok su Quest slušalice najimpresivniji način za pristup metaverzumu, verujemo da bi trebalo da postoji više ulaznih tačaka. Dovođenje svetova na više površina je korak ka ostvarenju te vizije i otvaranju iskustva većem broju ljudi.”

Vishal Sha ​​Meta-in metaverse VP, rekao je da je kompanija prošle godine imala radnu verziju mobilne verzije koju nije isporučila. „Bilo je to malo previše od VR igre na mobilnom uređaju za razliku od mobilnog iskustva“, rekao je Shah u intervjuu za Lowpass.

Pretpostavljamse će Meta govoriti više o Horizon Worlds-u i njegovim metaverzumskim naporima na svojoj Connect konferenciji 27. i 28. septembra.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: