Najstrašniji podkasti: Alice Isn’t Dead

Za podkast se prvi put čulo sada već davne 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je upotrebljen u februaru te godine, u članku Zvučna revolucija na portalu The Guardian – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje). Od tada služi za sve i svašta, pa i za horor.

PCPress.rs Image

Vozači kamiona su savršeni za horor filmove – usamljeni u nedođiji svašta vide. Podkast Alice Isn’t Dead prati junakinju koja upravlja velikim vozilom, a priču slušamo kroz snimke koje je usput napravila. Njeno putovanje nije obično, budući da traga za svojom partnerkom Alice. Sve je lepo napisano, posebno delovi koji opisuju jezive stvari s kojima se junakinja susreće tokom potrage. Prava poslastica za ljubitelje horora.

Podkast pre svega karakterišu jak autorski pečat i sposobnost da zabavi i informiše. Važna je i jaka emotivna veza sa slušaocima koja stvara poverenje, baš kao što su nekad radili oni koji su pričali priče okupljenima oko vatre. Glas je tu najvažniji, a bilo bi zanimljivo da se uskoro pojavi i neki domaći horor podkast.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press video: Put do zvezda popločan programskim kodom | dr Tijana Prodanović, Dr Cosmic Ray
SBB

Tagovi: ,