ERP 2024

Snapchat proširuje uslugu „Moja veštačka inteligencija“

Kompanija i dalje navodi da se chatbot-u ne može verovati za savet.

PCPress.rs Image

Usluga se proširuje na globalnom nivou

Snapchat-ova usluga veštačke inteligencije koju pokreće ChatGPT proširuje se na sve korisnike aplikacije. Nadograđena verzija „Mi AI“, chatbot koji je ranije bio ograničen na pretplatnike Snapchat+, sada se pokreće globalno, najavio je izvršni direktor Snap-a, Evan Spiegel.

Sa novim proširenjem, usuga „Mi AI“ ima niz novih karakteristika specifičnih za Snapchat. Može da pruži korisnicima Snapchat-a preporuke za restorane i druge aktivnosti na osnovu onoga što je popularno u Snap mapi. Takođe, može da omogući predloge za proširenu stvarnost. Korisnici takođe mogu da dodaju AI u grupna ćaskanja i da postave prilagođeno ime i avatar. Usluga „Mi AI“ sada takođe može da reaguje na fotografije i video snimke. Za sada može da odgovara samo tekstualnim porukama. Međutim, Snap navodi da će „uskoro“ moći da odgovori na snimke sopstvenom generisanom veštačkom inteligencijom. Ta funkcija će biti ekskluzivna za korisnike Snapchat+.

Iako je uvođenje „Mi AI“ do sada bilo ograničeno, kompanija navodi da je usluga već oduševila korisnike koji razmenjuju 2 miliona poruka dnevno sa botom. Međutim, Snap-ova implementacija OpenAI tehnologije je takođe kritikovana. Prema izveštajima, Washington Post-a, bot se upuštao u neprikladne razgovore i davao savete istraživačima koji su se predstavljali kao tinejdžeri.

Pročitajte i:  Microsoft je lansirao Phi-3 Mini, novu verziju svog laganog AI modela dizajniranog za specifične zadatke

(Zlo)upotreba tehnologije

Sada, Snap navodi da „Mi AI“koristi „dodatnu tehnologiju moderiranja“ tako da korisnici mogu biti privremeno ograničeni na ovu funkciju ako „zloupotrebe uslugu“. Kompanija takođe navodi da je veštačka inteligencija obučena da uzme u obzir starost korisnika sa kojima razmenjuje poruke kako bi sprečila da ćaskanja krenu u pokrešnom smeru. Zatim, roditelji će na kraju moći da koriste funkciju roditeljske kontrole. Roditelji će moći da prate koliko vremena njihova deca provode ćaskajući sa svojim novim AI prijateljem.

Izgleda da je Snap dobro svestan ograničenja „Mi AI“, kojeg je ranije opisao kao da je „sklon halucinacijama“. Čak je i Spiegel sugerisao da će interakcija sa veštačkom inteligencijom kao što je ChatGPT uskoro biti svakodnevna aktivnost. Ipak on je bio donekle oprezan u svojoj podršci: „Mi AI“ usluga, sigurno pravi mnogo grešaka, tako da se ne možete osloniti na nju za savet, ali je definitivno zabavno, ” rekao je Spiegel.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,