Najunosnije kriptovalute u 2020. godini

Rudarenje kriptovaluta se već neko vreme pretvara u prilično kompetetivno polje, te se sve više razlikuje od vremena kada je bilo ko mogao da rudari samo uz pomoć kućnog računara.

bitcoin iran mašine za rudarenje

Da bi se uopšte razmišljalo o rudarenju danas je neophodna skupa oprema, pa je zbog toga sve više onih koji se okreću digitalnim valutama koje se najviše isplate.

Šta se isplati od kriptovaluta?

Bitkoin se, na primer isplati, ali samo ako kripto-rudari u opremu i potrošenu energiju mogu da ulože velike količine novca. Tako ova valuta nije pogodna za individualne rudare, pa ga danas najviše rudare velike kompanije koje u ASIC (Application Specific Integrated Circuit) uređaje za rudarenje ulažu milione dolara, te svoje sisteme za rudarenje mogu da sele u zemlje u kojima je cena električne energije povoljnija.

Pored Bitkoina tu su i druge kriptovalute, na prvom mestu Ethereumnajisplativija za individualno rudarenje, budući da još uvek dozvoljava GPU rudarenje, potom Ethereum Classic koji nudi iste pogodnosti kao prethodna valuta, Grin – koji je pogodan za rudarenje iz hobija, Haven Protocol koji koristi Cryptonight – PoW algoritam koji koristi i Monero, te još nekoliko većih kriptovaluta, i na kraju BitTube – takozvana „decentralizovana YouTube alternativa,“ budući da se TUBE tokeni već koriste za plaćanje kreatora.

Pročitajte i:  Potrebni su globalni propisi za podsticanje trgovine imovinom na blockchain-u

PCPress.rs Image

Pored pomenutih tu su i mnoge druge manje kriptovalute, koje su isplative za rudarenje, ali, kako tvrde eksperti, predstavljaju veliki rizik, budući da su manji projekti lakši za hakovanje, pa korisnici brzo mogu da ostanu bez onoga što su mesecima rudarili.

Izvor: Bitcoinist

Facebook komentari: