Naočare za lakše upravljanje računarom

EnnoPro grupa zadnje dve godine razvija asistivne naočareGlassOuse koje pomažu teško pokretnim osobama kao i osobama bez ruku da mogu lakše da koriste modernu tehnologiju, na primer računar.

PCPress.rs Image

Naočare se putem Bluetooth-a mogu povezati sa raznim uređajima nakon čega su korisnici u mogućnosti da pokretima glave upravljaju mišem po ekranu, koriste pametni telefon, tablet ili pametni televizor. Prva verzija naočara za čiji su se razvoj finansijska sredstva prikupljala putem IndieGogo kampanje imala je samo jednu mogućnost aktiviranja neke radnje – uz pomoć inovativnog Bite Switch-a to jest uz pomoć zagrižaja, dok nova 1.2 verzija ima sledeće mogućnosti – Bite Switch, Puff Switch i Finger Switch koji dolazi sa veoma osetljivim prekidačem koji se može zakačiti bilo gde i koji omogućava korišćene uz pomoć bilo kog dela tela. S obzirom na svoj dugačak kabl može se koristiti bilo prstom, rukom, glavom ili nogom. Puff Switch ima elektronski sistem koji omogućava korisnicima da izvrše akciju kliktanja jednostavnim duvanjem. Ugrađeni mikrofon Puff Switch-a ima okidač pritiska koji pretvara frekvencije koje se dobijaju od akcije duvanja u signale za automatski obavljanje klikova.

Pročitajte i:  Roblox nije blokirao Linux ili Steam Deck  

Svi prekidači se sa naočarama spajaju preko 3,5-milimetarskog konektora. Proizvođač je u odnosu na prvu seriju poboljšao zagrizni prekidač tako da je isti sada testiran na 100.000 ugriza, a sistem upravljanja baterijom je dodatno poboljšan na način da automatski isključuje naočare ako iste nisu bile u upotrebi zadnja tri sata. Takođe nova verzija donosi i novi dizajn te je sada radi lakšeg pakovanja naočare je moguće i preklopiti. Od operativnih sistema podržani su svi bitni – Windows, Android, macOS i Linux. Cena naočara je oko 500 dolara, a prekidača od 30 pa do 129 dolara.

Izvor: Disabled World

Pogledajte i: Video nadzor – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,