BIZIT plus

Naslednik Motorola RAZR-a sa savitljivim ekranom?

Očekuje se da će 2019. doneti potpuno nov segment pametnih telefona, onih sa savitljivim ekranima. Da li će Samsung ili Huawei biti prvi koji će izaći na tržište sa jednim takvim modelom, još uvek je rano reći, ali patenti pokazuju da Motorola planira da ide tim putem.

PCPress.rs Image

Patentne ilustracije se teško mogu koristiti za zaključke o dizajnu, ali bar pokazuju način na koji Motorola planira da preklopi ekran. Ono što ne iznenađuje je preklopni dizajn, uostalom, brend u svom portfoliju već ima jedan od najpoznatijih flip-telefona – Motorola RAZR, za koji je bilo naznaka da će se vratiti na tržište u novom ruhu.

Iako ne možemo previše zaključaka izvesti o potencijalnom nasledniku RAZR-a, slike pokazuju pristup kompanije Motorola jednom od najvećih problema sa ovim dizajnom, delom u kojem se ekran preklopi kada je uređaj zatvoren. Očigledno, kako se ekran ne bi oštetio potrebno je da postoji dovoljno prostora da se ekran savija pri malom radijusu.

Pročitajte i:  Svi Motorola telefoni u 2024. godini imaće Corning Gorilla Glass

PCPress.rs Image

Interesantno je videti šta će biti rešenje kada se ekran otvori i imate područje u sredini koje nema podršku ispod kada pritisnete. Možda će se šarke zaključati u potpuno otvorenom položaju i držaće deo displeja koji ostaje bez potpore dovoljno kruto da ne bude primetno. Ili će se pojavljivati dodatne podloge sa strane za taj deo kada otvorite telefon. Ovo će dodati još pokretnih delova uređaju koji je već tehnički izazov. U svakom slučaju, verovatno će proći nekoliko generacija sklopivih pametnih telefona pre nego što proizvođači usavrše svoj dizajn.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: