ERP 2024

Nearby Share će vam uskoro možda omogućiti da skenirate QR kod da biste delili fajlove

Android-ova funkcija Nearby Share olakšava deljenje fajlova ili linkova sa drugim obližnjim Android uređajima, Chromebook-ovima ili Windows računarima.

PCPress.rs Image

Funkcija QR koda pojednostavljuje stvari

Sve što treba da uradite je da odaberete šta želite da pošaljete, pritisnete dugme za deljenje, a zatim izaberete opciju Nearby Share na listu za deljenje. Sve dok je uređaj sa kojim pokušavate da delite blizu, trebalo bi da se pojavi u meniju koji možete izabrati – čak i ako spava. U onim retkim prilikama kada imate problema da pronađete pravi uređaj, Google predlaže da još jednom proverite neka podešavanja na oba uređaja ili ih jednostavno još više približite. Uskoro ćete imati drugu opciju da se nosite sa ovim scenarijima.

Google se priprema da nadogradi Nearby Share sa mogućnošću prikazivanja QR koda na uređaju pošiljaoca. Ova opcija će se pojaviti na dnu dijaloga kada usluga nije pokupila nijedan obližnji uređaj. Ako ga izaberete, generiše se QR kod koji prijemnik može da skenira pomoću aplikacije kao što je Google Lens. Skeniranjem koda će se odmah upariti dva uređaja i započeti prenos.

Mogućnost skeniranja QR koda za deljenje fajlova još uvek nije predstavljena korisnicima. 

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: