Nedeljni pregled kriptovaluta – druga nedelja decembra 2018.

Tržišta kriptovaluta su se ovog vikenda odobrovoljila. Bitcoin, XRP i Ethereum su juče bili u porastu, to jest porast za 1,11%, 1,10% i 2,81% respektivno. Još jedna dobra vest je i da se čini da Litecoin i BitcoinSV pokazuju snažan zamah, obe kriptovalute su porasle za 8% juče. Ova 2018. godina je bila teška godina za kriptovalute. Najgore je bilo u protekla 3 meseca kada je tržište „nerviralo“ trgovce sa negativnim dešavanjima na tržištu samo da bi „dodalo so na ranu“ i još više palo. Mnogi su pokušali da odrede dno – a mnogi još uvek pokušavaju – ali činjenica je da je kripto-tržište nepredvidivo i niko ne zna šta će budućnost doneti, piše Nulltx.

PCPress.rs Image

Bitcoin je počeo sedmicu u ponedeljak 10. decembra sa 3.465,8 dolara, a u utorak je otvorio vrednošću od 3.518,1 dolara. U sredu je imao blagi hod unazad te je otvorio berzu sa 3.471,6 dolaraU četvrtak je nastavio te je otvorio vrednošću od 3.458,7 dolara, a u petak je ostao na istom nivou te je otvorio vrednošću od 3.459,1 dolara. Danas bitcoin započinje novu nedelju i njegova vrednost na otvaranju iznosi 3.286 dolara.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Ethereum (ETH) ostaje treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, koja u zadnjih 24 sata dobija nešto manje od četiri procenta. Sinoć je, ETH trgovao na nešto manje od 87 dolara nakon što je započeo dan sa oko 83 dolara te imao umerene dobitke tokom dana. Na nedeljnom grafikonu trenutna cena je veća od najniže tačke od 83 dolara, ali i dalje znatno niža od 95 dolara, cena sa kojom je ETH započeo nedelju dana, piše Cointelegraph.

PCPress.rs Image
Izvor: cex.io

Pogled na cenu ethereuma ukazuje na to da je valuta počela prošlu nedelju sa 95 dolara, a u utorak je otvorila vrednošću od 91,82 dolara. Ethereum je u sredu ostao na istom i otvorio sa 91,44 dolara. U četvrtak je otvorio sa 90,01 dolara, te je i u petak otvorio sa 90,83 dolaraDanas ethereum započinje novu nedelju i iznosi 87,10 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,