BIZIT plus

Neotpakovan The Legend of Zelda NES kertridž prodat za 110.000 dolara

Na nedavno održanoj aukciji, originalna NES igra, u hermetički zatvorenoj kesici, pakovanju koje je prodavano samo nekoliko meseci 1987. godine, prodato je za ogromnu količinu novca. Heritage Auctions, je ovu retku ranu produkcijsku verziju igre u poznatoj The Legend of Zelda seriji procenio kao veoma vrednu. Međutim, interesovanje za igru je prevazišlo čak i procenu aukcijske kuće.

nes

Igra je dostigla vrednost od 110.000 dolara i predstavlja najskuplju igru koju je ova aukcijska kuća ikad imala u svojoj ponudi. Ipak, ona nije uspela da postigne rekordnu vrednost za igre. Tu titulu i dalje drži zapečaćen NES kertridž igre Super Mario Bros, koji je u aprilu ove godine prodat za neverovatnih 660.000 dolara. Pre toga, rekord je držala takođe fabrički zapečaćena igra iz iste franšize (Super Mario Bros 3) koja je prodata za 156.000 dolara.

Očigledno je da nikad otvorene igre iz 80-ih godina prošlog veka, naročito ako su bile namenjene NES konzoli imaju neverovatnu popularnost među ozbiljnim kolekcionarima. Ipak, da bi dostigle tako visoke cene, moraju da budu u fabričkom pakovanju, da pripadaju nekoj od tada popularnih serija igara i da dobiju dobre ocene od strane nezavisnih instituta za procenu stanja predmeta.

Izvor: Games Radar

Facebook komentari: