ePlaneta

Net++ technology na konferencijama IDC i Technobank


Net++ technology
je nedavno učestvovao na konferencijama „IDC Security and Datacenters Transformation Roadshow 2011“  i „Technobank 2011“. U skladu sa našim fokusom na Symantec i sigurnosna rešenja koja nudi, na ovim konferencijama predstavili smo Symantec proizvode koji pokrivaju široku oblast zaštite podataka, što znači ne samo antivirusnu zaštitu, već i zaštitu koja obuhvata backup podataka, enkripciju i zaštitu od gubitka podataka (data loss prevention).

„IDC Security and Datacenters Transformation Roadshow 2011“ održan je 7. aprila u zemunskom „Madlenijanumu“, u organizaciji IDC kompanije, jedne od vodećih kompanija u svetu za pružanje informacija o tržištu, konsalting usluge i organizaciju događaja u oblastima informacionih tehnologija, telekomunikacije i tržišta potrošačke tehnologije. Ovogodišnji skup bio je posvećen IT sigurnosti i transformaciji data centara.
Net++ technology je na ovoj konferenciji nastupio sa predavanjem na temu sprečavanja curenja podataka, pod nazivom „Gde još curi“. Ovoj, u svetu vrlo aktuelnoj temi, kod nas se ne posvećuje dovoljno pažnje. Iako to nerado priznaju i kompanije u Srbiji su suočene sa gubitkom poverljivih podataka ili podataka značajnih za poslovanje. Do gubitka podataka može doći gubitkom opreme (laptop računara, smartphone uređaja i drugih gadget-a) ili iznošenjem podataka od strane zaposlenih (bilo zlonamerno, bilo nehotično). Rešenje za sprečavanje mogućih problema, koji nastaju gubitkom intelektualne svojine i vrednih informacija, nudi Symantec u vidu DLP – Data Loss Prevention rešenja. DLP obezbeđuje tri važna koraka za bezbednost informacija: identifikaciju važnih podataka, njihovo praćenje i najvažnije, sprečavanje gubitka podataka.

Jedanaesta međunarodna konferencija i izložba „Technobank 2011“ u organizaciji ASIT-a održana je 13. i 14. aprila u Beogradu. Na Technobank-u učestvovalo je oko 40 izlagača iz zemlje i sveta, a dve centralne teme bile su IT outsorcing i standardi u oblasti bankarstva.
PCI-DSS standard i kako ispuniti zahteve koje on postavlja bili su tema našeg izlaganja. Ovaj standard namenjen je svim kompanijama koje čuvaju, obrađuju ili prenose podatke o korisnicima kartica. Svako poslovanje koje podrazumeva prihvatanje i obradu platnih kartica mora biti usklađeno sa PCI DSS standardom. Zahtevi koje PCI DSS postavlja su: osiguranje mreže, zaštita podataka nosioca kartice, upravljanje ranjivošću, kontrola pristupa, praćenje i testiranje i održavanje pravila. Sve ove zahteve možete ispuniti pomoću Symantec proizvoda: Endpoint Protection, Network Access Control, Critical System Protection, Data Loss Prevention, PGP, Control Compliance Suite, Security Information Manager. Uz pomoć ovih prozvoda postiže se bolja zaštita i kontrola uz lako upravljanje, smanjuju se troškovi i izloženost riziku. Prezentaciju „Kako do PCI DSS-a“ možete preuzeti ovde.

Izvor: Net++ technology

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,