Netflix očekuje da dostigne 146 miliona pretplatnika u četvrtom kvartalu

Pre tri meseca, Netflix nije ispunio svoja predviđanja vezana za povećanje broja pretplatnika. Tada su najavili odlazak CFO David Wells-a i novi studio u Albuquerque , i uz to nastavli žestokim tempom izdavanja originalnog sadržaja. U trećem kvartalu broj pretplatnika je bio daleko iznad internih predviđanja, sa rastom od 6,96 miliona, u odnosu na planiranih 5 miliona. Za četvrti kvartal, Netflix planira rast od 9,4 miliona pretlatnika, od kojih će najveći broj biti izvan SAD-a.

PCPress.rs Image

Rukovodioci su u svom pismu o zaradama upućivali na projekcije, rekavši da će od sledeće godine davati samo smernice o broju plaćenih članova,a ne i besplatne probne verzije, jer je njih teško prevideti. U 2020. godini se planira prestanak predviđanja broja prijavljenih korisnika na probnu verziju Netflixa.

Netflix je rekao da je od „Summer of Love“ hitova objavljenih ove godine, više od 80 miliona korisnika odgledalo bar jedan. Od kojih je All the Boys I’ve Loved Before jedan od najgledanijih originalnih filmova ikada, sa najvećim brojem ponovnih gledanja. Kompanija navodi da planiraju da izbace drugi set filmova iz žanara romantične komedije.

Pročitajte i:  Netflix obustavlja reklame u Vijetnamu

Stabilnost prvobitnog sadržaja i sposobnost promovisanja novih filmskih zvezda postaje sve značajnija kompetencija s obzirom na povećanje konkurencije. Vesti o Warner-ovoj predstojećoj ponudi, kao i tome da se Marvel i Star Wars sadržaj prebacio na novu Disney streaming platformu znače da je tržište prenatpano, a konkurencija velika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,