BIZIT plus

Netflix odlučio da stane na put deljenju naloga

Deljenje lozinki za Netflix naloge uskoro bi moglo da postane nepoželjna aktivnost kako bi se stalo na put tome da više korisnika sadržaje prati preko istog naloga.

PCPress.rs Image

Naime, na CES 2019 u Las Vegasu predstavljen je video softver koji funkcioniše uz pomoć veštačke inteligencije, i čiji je cilj da prepozna slučajeve u kojima nekoliko korisnika deli isti nalog. Na ideju se došlo nakon što su rezultati istraživanja agencije Magid pokazali da oko 26% milenijalaca svoje lozinke za online streaming servise deli sa drugima. Novi softver bi tome trebalo da stane na put, te obeleži profile koji se dele. Ovaj korak važan je i zbog toga što istraživanja ukazuju da će servisi za emitovanje sadržaja do 2021. godine izgubiti oko 9,9 milijardi dolara upravo zbog prakse deljenja naloga.

PCPress.rs Image

Prema onome što tvrde kreatori novog sistema, AI sistem će moći da prati gde i kada se aktivira neki nalog, što znači da će sistem znati da li korisnik nalog koristi kod kuće, na poslu, ili na nekoj drugoj lokaciji. Na osnovu toga moći će da prati koliko je onih koji koriste isti nalog, te da u skladu sa tim ponudi premijum pakete koji će za nešto veću sumu dozvoljavati deljenje naloga.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari: