BIZIT plus

IKEA lansira pametne zastore za prozore

Još pre godinu dana IKEA je pokazala da želi da učini kuće i stanove pametnijim. Tada je lansirala liniju inteligentnog osvetljenja koje se sastojalo od različitih LED lampi, senzora pokreta i dimabilnih izvora svetla koji su mogli da se koriste u sobama, ali i u ormarima. Nakon tog uspešnog početka, iz ove švedske kompanije stižu i novi pametni proizvodi – zastori za prozore.

PCPress.rs Image

IKEA planira dva modela – KADRILI i FYRTUR – oba su baterijski pokretani zastori za prozore koji mogu da se povežu sa pomenutim TRÅDFRI pametnim osvetljenjem. To znači da, kao i osvetljenje, ovi zastori mogu da se upravljaju putem Alexa, HomeKit ili Google Assistant-a.

Kako funkcionišu IKEA zastori za prozore

Zastori funkcionišu na jednostavnom principu. Kada se punjiva baterija nalazi u ležištu, moguće je uparivanje sa pratećim uređajem koji podseća na hokejaški pak, koji služi kao daljinski upravljač. U svojoj dokumentaciji IKEA navodi da se ovi zastori mogu preko posebne aplikacije programirati da se podižu ili spuštaju u određeno vreme.

Pročitajte i:  Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima 

Prema informacijama iz IKEA-e, zastori će biti pušteni u prodaju 2. februara i pojaviće se u pet veličina prema standardima evropskih prozora, sa cenom koja će se kretati od 99 do 155 €.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: