Netflix planira interaktivne serije gde će gledaoci birati scenarije

Netflix će uskoro da omogući gledaocima da odlučuju kako će se završiti njihova omiljena serija. Striming servis razvija specijalni sadržaj koji će omogućiti gledaocima da izaberu nov kraj priče u TV epizodi ili filmu, saznaje Bloomberg od izvora upoznatih sa ovim pitanjem. Kompanija očekuje da će početi sa puštanjem projekta do kraja ove godine, rekao je izvor koji je tražio da se ne identifikuje jer su planovi i dalje privatni, za Bloomberg.

PCPress.rs Image

Gledaoci će birati kako se priča razvija u jednoj epizodi predstojeće sezone Black Mirror, serije koja je osvojila Emmy nagradu. Black Mirror se bavi distopijskom budućnošću nastalom pod snažnim uticajem tehnologije na društvo. Očekuje se da će peta sezona biti objavljena u decembru. Osim ove serije do kraja ove godine na Netflix bi trebalo da stigne još nekoliko interaktivnih avantura u kojima će gledaoci da imaju mogućnost da biraju scenario.

Kako se Netflix širi na sve delove sveta, traži nove načine da privuče kupce. Spajanjem elemenata video igrica sa tradicionalnom televizijom, kompanija bi mogla da stvori formulu koja se može primeniti na bilo koju seriju. Prelaskom ove tehnologije u hit serije poput Black Mirror-a znači da će ova kompanija početi da ulaže više novca u interaktivne priče i pokušaće da ih uvede u redovnu ponudu igranih filmova i serija.

Pročitajte i:  Netflix radi na Minecraft animiranoj seriji

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari: