Netflix: Prve video igre spremne za testiranje

Još se od 2021. godine piše o tome da Netflix ulazi u svet video igara, a nedavno se otišlo još jedan korak dalje – pre nekoliko dana je izašla je funkcija koja iOS telefone pretvara u džojstike.

neftlix

Istina je da je Netflix pre svega mesto na kojem se traže serije i filmovi, ali bi uskoro mogao da postane još nešto – popularna gejming platforma. U martu 2023. se pojavila vest da bi korisnici uskoro mogli da igraju video igre direktno na ovom streaming servisu, a tako što bi običan telefon koristili kao džojstik. To je sledeći veliki korak u trci za komad kolača na gejming tržištu, a proces traje već nekoliko godina.

Funkcija koja iOS uređaje pretvara u upravljače za kontrolisanje video igara je dokaz da je Netflix ozbiljan kada je gejming u pitanju, te da se širi i na računare i Mac uređaje. Igre će za sada moći da testira samo mali broj korisnika u Kanadi i Velikoj Britaniji, a mogu da ih igraju na TV i Mac uređajima te računarima preko Netflix.com.

Pročitajte i:  Fallout: TV serija privlači nove igrače

Prve dve igre koje stižu na veće ekrane su Oxenfree 2 iz Night School studija i Molehew’s Mining Adventure. Eksperti ističu da je Netflix u prednosti, jer ne koristi tradicionalni pristup, te bira igre koje uglavnom služe za opuštenu zabavu. Zbog toga će, kako kažu, možda biti uspešniji od servisa kao što je bila Stadia.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,