Discord na Xbox-u – strimujete igru prijateljima

Microsoft poboljšava svoju integraciju Xbox-a i Discord-a novom funkcijom za striming igranja. Vlasnici Xbox-a će uskoro moći da strimuju svoju igru sa konzole korisnicima Discord-a, omogućavajući prijateljima da ih gledaju kako igraju igrice ili čak nude savete za rešavanje izazova ili bitke sa šefovima.

PCPress.rs Image

Nova funkcija počinje da se primenjuje na Xbox Insiders u Alpha Skip-Ahead i Alpha krugovima testiranja i trebalo bi da bude dostupna svim vlasnicima Xbox-a u narednim mesecima. Slično kao i postojeća Discord integracija na Xbox-u, sve je ugrađeno u odeljak Zabave i ćaskanje na kontrolnoj tabli. Nova opcija „strimujte svoju igru“ pojaviće se kada se povežete sa Discord serverom, sa podešavanjima za prilagođavanje strima.

Nažalost, ovo je samo jednosmerni tok, tako da i dalje nećete moći da gledate strimove od prijatelja koji emituju na Discord-u. Microsoft je prvi put lansirao osnovnu verziju Discord-a na Xbox-u u septembru pre nego što ju je poboljšao u novembru kako bi omogućio korisnicima Xbox-a da se direktno povežu na Discord glasovne kanale bez potrebe za telefonom. Mogućnost pregleda Xbox oznaka igrača u Discord pozivima je takođe dodata pre nekoliko meseci.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Ova stalna poboljšanja sugerišu da ćemo verovatno videti dodatne dodatke u budućnosti, tako da još uvek postoji nada da ćemo moći da gledamo Discord strimove na Xbox-u i možda čak učestvujemo u tekstualnim četovima.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,