BIZIT Seminar

Netflix smanjio cene paketa u više od 30 zemalja

Streaming gigant Netflix snizio je cene u više od 30 zemalja u pokušaju da privuče više pretplatnika. Cene su snižene u delovima Azije, Evrope, Latinske Amerike, subsaharske Afrike i Bliskog istoka. To dolazi pošto rastući troškovi života dovode do toga da domaćinstva stežu kaiš, a Netflix se suočava sa povećanom konkurencijom.

 Netflix smanjio cene paketa u više od 30 zemalja

Netflix se bori da održi broj pretplatnika na svojoj platformi

Zemlje u kojima su cene pretplate smanjene su Malezija, Indonezija, Tajland, Filipini, Hrvatska, Venecuela, Kenija i Iran.
Smanjenje se odnosi na određene planove cena, pri čemu se troškovi pretplate u nekim slučajevima smanjuju za polovinu.
Kompanija nije navela Veliku Britaniju ili SAD kao zemlje u kojima je snizila cene.

Netflix, koji posluje u više od 190 zemalja, suočio se sa povećanom konkurencijom rivala za striming, uključujući Amazon, HBO i Disney. Prošle godine, kompanija je ukinula stotine radnih mesta i lansirala jeftiniju opciju striminga sa reklamama dok se borila da poveća svoj udeo na sve konkurentnijem tržištu striminga. U januaru, ko-izvršni direktor Netflixa, Greg Peters, izneo je kako planira da privuče više pretplatnika. Kompanija se takođe obračunava sa ljudima koji dele svoje pretplate.

Pročitajte i:  Netflix: Ne otkazujemo uspešne serije

Netflix je ranije ovog meseca uveo ograničenja deljenja lozinki u više zemalja. Ovo zahteva od kupaca da plate dodatnu naknadu ako žele da prijatelji i porodica koji ne žive sa njima podele svoju pretplatu. Prošlog leta, Netflix je otkrio da je izgubio skoro milion pretplatnika između aprila i kraja juna jer je sve više ljudi odlučilo da napusti uslugu. Međutim, u januaru je kompanija saopštila da je broj pretplatnika skočio krajem 2022.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *