BIZIT 2022

Netflix testira Ultra pretplatu u Evropi

Netflix će, kako se izveštava, testirati nov „Ultra“ nivo pretplate koji bi povećao mesečnu cenu koja je čak i veća od sadašnje 13,99 evra za „Premium“ opciju, prema izveštaju TuttoAndroid-a, koji je prvi put uočio novi plan preko CNET-a.

Prema TuttoAndroid-u, novi paket će koštati 16,99 evra (i verovatno 16,99 dolara u SAD) i ponudiće do četiri istovremena 4K strima, što će korisnici Netflix-a koji pomno prate primetiti da je već ponuđeno u jeftinijem regularnom premijum paketu. Do sada se pretplata na ovaj streaming servis mogla dobiti po mesečnoj ceni od 7,99 evra (Basic), 10,99 evra (Standard) ili pak 13,99 evra (Premium).

Na osnovu izveštaja TuttoAndroid-a, čini se da Netflix testira više verzija svoje linije paketa gde bi Ultra nivo mogao da dobije dostupnosti sadržaja u HDR-u kako bi se razlikovao od Premium nivoa (koji bi onda izgubio funkciju), ili bi Premium nivo sa četiri istovremena strima pao na samo dva. CordCutting portal je takođe uočio novi plan testiranja u Nemačkoj i Italiji, sa oznakama od 16,99 i 19,99 evra, što ukazuje na to da Netflix testira i cene za novi plan.

Pročitajte i:  Netflix: Borba oko deljenja lozinki se nastavlja

Netflix je potvrdio CNET-u da zaista testiraju Ultra nivo pretplate. PR kompanije rekao je da „u ovom slučaju testiramo nešto drugačije tačke i karakteristike kako bismo bolje razumeli na koji način potrošači vrednuju Netflix.“ Pored toga, predstavnik Netflix-a je naglasio da „neće svi videti ovaj test i da možda nikada nećemo ponuditi specifične cena ili karakteristike uključene u ovaj test.“ Dakle, ako Ultra nivo pretplate ikada izađe na svetlost dana, moguće je da neće izgledati kao sada.

Što se tiče Netflix-a u Srbiji, nismo primetili nov paket pretplate, a cene za osnovne pakete se razlikuju od pomenutih. Razlika se vidi kod Standard paketa koji je u Srbiji 9,99 evra i Premium koji je 11,99 evra. Takođe, ponuda programa u Srbiji se razlikuje od one koju imaju ostali korisnici ovog striming servisa.

Ipak, korisnici koji su se opredelili da dobiju apsolutno najviše od svoje Netflix pretplate, možda bi trebalo da se pripreme na plaćanje nešto veće sume za to u bliskoj budućnosti, ili makar oni koji su iz određenih delova Evrope.

Pročitajte i:  Manje od jednog procenta Netflix pretplatnika igra igre

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,