BIZIT plus

200 miliona dolara za nemačku Enviriu

Enviria sa sedištem u Frankfurtu obezbedila je preko 200 miliona dolara u rundi finansiranja Serije B koju je obezbedio najveći svetski menadžer imovine, BlackRock. Investicija će Enviriji pružiti dalju podršku dok se širi na svojih 500 komercijalnih i industrijskih solarnih projekata širom Nemačke. 

PCPress.rs Image

 Dok je velika većina projekata vezanih za solarnu energiju koji potiču iz Nemačke fokusirana na stambene instalacije i usluge iznajmljivanja i održavanja, Enviria ide drugim putem, fokusirajući se umesto toga na fotonaponska energetska rešenja, uključujući proizvode za energiju kao uslugu prilagođene posebnim potrebama preduzeća. 

 Ne za razliku od svojih kolega fokusiranih na stanovanje, Envirijin poslovni model se fokusira na navigaciju i ublažavanje glavobolja koje su povezane sa korišćenjem solarne energije: obezbeđivanje usklađenosti sa relevantnim propisima, nabavka solarnih sistema koji odgovaraju zahtevima i ciljevima projekta, koordinacija dobavljača i izvođača, upravljanje neizbežnim viškom energije, i na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, pribavljanje kapitala za finansiranje projekta. 

 Samo u Nemačkoj, procene postavljaju komercijalne i industrijske subjekte kao potrošače oko 70 odsto ukupne potrošnje električne energije u zemlji, dok samo 10 odsto odgovarajućih krovova kompanija koristi snagu fotonaponskih sistema. 

Pročitajte i:  Nemačka optužuje Rusiju za masovne sajber napade

 Za razliku od njegovog stambenog rođaka, veličine krovova u komercijalnim i industrijskim sektorima su znatno veće, pružajući dovoljno prostora za brzo raspoređivanje kapaciteta obnovljivih izvora energije

 A Enviria želi da bude provajder da to učini. 

Prema kompaniji, njen potencijal uključuje cca. 2.000 komercijalnih i industrijskih projekata ukupne snage više od 2,3 GW. Enviria ima za cilj da realizuje najmanje 1,7 GW ovog tržišta do 2029. godine. 

Izvor: tech.eu

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *