BIZIT plus

Netflix uveo top liste najgledanijih sadržaja

Netflix pokušava da olakša pretplatnicima da ostanu u toku sa onim što sugrađani širom države gledaju uvodeći Top 10 sekciju na svoju početnu stranicu.

PCPress.rs Image

Novi blog post kompanije objavljen u ponedeljak 24. februara, navodi da će se Top 10 lista svakog dana ažurirati najpopularnijim naslovima u državi pretplatnika, u našem slučaju to je „Top 10 in Serbia today“, a položaj sekcije će se takođe menjati u zavisnosti od toga koliko su relevantne emisije i filmovi na listi za interese pretplatnika. Netflix takođe naglašava da pretplatnici mogu da dobiju još bolji uvid u najpopularnije naslove klikom na karticu za pojedinačne filmove i TV emisije da bi dobili Top 10 listu za svaku kategoriju.

Netflix je prvi put počeo da eksperimentiše sa Top 10 listom u Velikoj Britaniji i Meksiku prošle godine. „Za one koji žele da gledaju ono što drugi gledaju, ovo može olakšati izbor naslova“, napisao je direktor Reed Hastings u pismu investitorima u aprilu 2019. Nejasno je samo koliko filmova i TV emisija koji uđu u Top 10 su licencirani i koliko je originalnih serija Netflix-a, ali obe su podobne, potvrdila je The Verge-u.

Pročitajte i:  Netflix ukida svoj najjeftiniji plan bez reklama u Kanadi i Velikoj Britaniji

Od kada je opcija dostupna?

Krajem prošle godine Netflix je objavio listu svojih najpopularnijih filmova i TV emisija i, sa izuzetkom Disney Pixar’s Incredibles 2, svaki naslov na listi bio je Netflix-ov. Kompanija je izgubila mnoge svoje vrhunske naslove koje je licencirala od studija i mreža poput Disney-a, FX-a, NBCUniverzal-a i Warner Bros-a. To zauzvrat čini emisije i filmove koje Netflix proizvodi popularnijim na platformi i vitalnijim za poslovanje kompanije.

Sekcija Top 10 dostupan je pretplatnicima Netflix-a od ponedeljka, a pojaviće se sa drugačijim dizajnom od ostalih tradicionalnih sekcija sadržaja na striming servisu radi lakšeg razlikovanja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: