Neuralne mreže u službi internet humora

Imgflip web-sajt služi samo za kreiranje mimova, ali tekstualne delove generiše automatski, uz pomoć neuralne mreže.

PCPress.rs Image

Mimovi su jpg ili gif formati, ponekad i vido klipovi, sa propratnim tekstom, a svaki mim je zasnovan na jednom konceptu koji korisnik može da menja, ali ne sme da remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike. Oni ne poznaju državne granice, a u njihovom rasprostiranju jedini ograničavajući faktor jeste dostupnost interneta, što negde ukazuje na brzinu razvoja globalne komunikacije.

PCPress.rs Image

Veliki broj šablona u opticaju

Oni koji su testirali Imgflip tvrde da su generisane rečenice najčešće smislene, čak inteligentne, a i kada tekst nema nikakvog smisla situacija je svakako smešna. Korisnici mogu da biraju između 48 klasičnih mim šablona, a da bi generisali sadržaj sa tekstom dovoljno je da kliknu na bilo koji mim iz galerije koja se nalazi u vrhu stranice, te na Refresh taster kada požele novi tekst.

PCPress.rs Image

U celom projektu je najzanimljivija neuralna mreža koja je trenirana uz pomoć najpopularnijih mimova, a korisnici se upozoravaju da ne postoji filter za neprikladne reči i sadržaje, tako da je moguće da se u sklopu mimova pojavi i po koja psovka.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: