Top50 Glas publike

Informacije i dezinformacije: Zoom priznao da nema 300 miliona korisnika

Zoom je nakon objava da je premašio 300 miliona korisnika ipak objavio da se ne radi o tačnoj cifri, a podaci su obelodanjeni nakon što su brojke prepravljene na zvaničnom blogu kompanije.

PCPress.rs Image

Svakodnevnih 300 miliona korisnika Zoom-a

Tako na blogu sada stoji da Zoom „ima preko 300 miliona onih koji na dnevnom nivou učestvuju u video sastancima”, što menja situaciju. Naime, prethodno je objavljeno da servis ima preko 300 miliona onih koji usluge koriste na dnevnom nivou, a razlika između „dnevnih korisnika“ i „učesnicima u sastancima“ nije mala. Radi se o tome da se oni koji dnevno imaju po, na primer, pet sastanaka broje pet puta, dok se „dnevni korisnik“ broji samo jednom. Tako je prebrojavanje učesnika u video pozivima čini da broj korisnika izgleda značajniji nego što zapravo jeste.

PCPress.rs Image

Podaci na Zoom blogu su prepravljeni 24. aprila, dan nakon što su cifre dospele u novinske naslove širom sveta, a iz kompanije je stiglo izvinjenje, te se istaklo da je u pitanju greška, a ne namerno montiranje podataka. Zoom rast svakako jeste impresivan, budući da je servis krajem 2019. godine brojao 10 milina korisnika, ali bi pogrešne informacije, pored postojećih bezbednosnih problema, mogle da na nesu štetu.

Pročitajte i:  Microsoft Teams dodaje novu funkciju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: